banner163

Şehit yakınına küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan'a tepki yağıyor!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın "HDP ile ne yapıyorsunuz?" diyerek tepkisini gösteren şehit yakınına küfretmesine tepkiler çığ gibi büyüyor!

SİYASET 06.11.2021, 00:55 06.11.2021, 01:35
Şehit yakınına küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan'a tepki yağıyor!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın Meral Akşener'in Bingöl ziyaretinde şehit yakını olduğunu söyleyen bir kişinin "HDP ile ne yapıyorsunuz?" demesi üzerine küfretmesi herkesi şoke etmişti. Kameralara da yansıyan Türkkan'ın bu davranışına tepkiler çığ gibi büyüyor. 

Meral Akşener de birkaç gün önce TBMM'de grup toplantısında  terörist başı Öcalan için "Sayın Öcalan" demiş, sonra "sayın" dediği için özür dilemişti. 


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl'de esnafı ziyaret sırasında, şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepki gösterdi. Polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan boynuna sarılarak bir süre dinlediği kişiye küfretti. İYİ Partili Türkkan'ın küfretmesine tepkiler çığ gibi büyüdü.

TBMM Başkanı Şentop: Kabul edilemez... Milletimizden özür dilemeli

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’a tepki gösterdi.

Şentop, Türkkan’a sosyal medya üzerinden şehit yakını vatandaşa davranışına tepki gösterdi. Şentop, şu sözleri kaydetti: “TBMM'de milleti temsil gibi kutsal bir görev için bulunan bir milletvekilinin vatandaşımıza kullandığı çirkin üslup asla kabul edilemez. Lütfü Türkkan vatandaşımızın şahsında milletimizden özür dilemelidir."

Bakan Varank: O ahlaksız şehit kardeşine küfrediyorsa sizden aldığı cesaretledir Meral Akşener!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından gösterdiği tepkide, “Devletin arazisini işgal edip kaçak bina yaptıran, yakalanınca da gazeteci dövdüren haysiyetsizlere sahip çıkmayın, dedik, baş köşeye oturttunuz. O ahlaksız bugün bir şehit kardeşine ağza alınmayacak küfürler ediyorsa bu sizden aldığı cesaret sayesindedir! Meral Aksener.” ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik: Derhal tüm şehit ailelerinden özür dilemeli

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir. Aziz şehitlerimizin emanetlerine hürmetsizlik edenler milletimize ve tüm değerlerimize saygısızlık ediyorlar. Bu değerli aileler bizlere aziz şehitlerimizin emanetidir. Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır. Bu ailelerin acısı ile hemhal olmak, onları anlamak yerine ağza alınmayacak hakaretler savurmak saygısızlıktır. Bu saygısızlığı yapan kişi Şehit ailesinden, tüm şehit ailelerinden ve milletimizden derhal özür dilemelidir. Kıymetli şehit ailelerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Hamza Dağ:  Yazıklar olsun size!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de bir vatandaşa iğrenç bir küfür etmiş. Bu ar damarı çatlamış, seciyesi tuzla buz olmuş ahlaksızlıkların hesabını bu millete vereceksiniz. Yazıklar olsun size!” diyerek tepkisini gösterdi.


AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise; “Bu kadar kelime israfı yapacağınıza, keşke özür dileyebilseydiniz Sayın Başkan Milletvekilisiniz. Farklı partilerde olsak da Gazi Meclis'te sizinle aynı çatı altında olmanın ağır mahcubiyetini hepimize yaşattınız!!!” ifadelerine yer verdi.

AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, “Affınıza sığınarak yayınlıyorum. Lütfü Türkkan, bir şehit abisine küfrediyor. Bu nasıl bir haldir? Milletimize karşı giriştikleri, bu Lût Gölü'nden aşağı seviyedeki hallerinin bedelini hukuken ve siyaseten ödeyecekler” dedi.

Şehidin kardeşi konuştu: Küfür etti... Bana alttan tekme de vurdu 

Bingöl'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın küfür ettiği şehit ağabeyi Tahir Gümren, “Evet gerçekten bana hakaret, küfürler eden aynı o şahıs, alttan da bana tekme vurdu” dedi. 

Sosyal medyada da vatandaşlar yayınladıkları mesajlarla Lütfü Türkkan'a tepki gösterirken, Lütfü Türkkan'ın istifası da istendi. 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan hakkında şikayetçi olduğunu belirten Gümren, “Evet gerçekten bana hakaret, küfürler eden aynı o şahıs alttan da bana tekme vurdu. Dizleriyle bana vurdu, hala yarası var. Bunları çektim hepsi rapordadır. Ve bana bu hareketi eden şahıs bir de utanmadan, uslanmadan gidip diyor ki bunlar yalandır. Senin gibi bir insan olsa ne yazar, olmasa ne yazar. Sen hangi yüzle insanların karşısına çıkıp da oy isteyeceksin ve senin başkanın hangi yüzle bu teröre destek vererek oy isteyecek onu da bilmiyorum. Hepinizi Allah’a bırakıyorum. Hani diyorlar ya biz Türk adaletine güvenmiyorduk, peki güvenmiyorlarsa ben Türk adaletine güveniyorum. Ben alt tabanda bir vatandaşım, siz ise milletvekilisiniz, bakansınız. Ben sırtımı şehit aileleri derneğine dayadım, benim hiç kimsem yok. Allah’ım var. Kendi ayağımla gittim suç duyurusunda bulundum, biraz önce de gittim tespit ettim. Aynı şahıs kimdir, hepsini de biliyorum. Hepsini de Allah’a havale ediyorum, Türk adaletine havale ediyorum” dedi.

Şehit aileleri ve gazilerden ardı ardına tepki açıklamaları 

Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın şehit ağabeyi olduğunu ifade eden kişiye küfür etmesinin utanç verici bir durum olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@