banner163

Süllü: Kılıçdaroğlu hesap uzmanı, ders almaya ihtiyacı yok

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü: Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu hesap uzmanıdır, bütçe dersi almaya ihtiyacı yok.

SİYASET 04.04.2022, 18:23 04.04.2022, 18:51
Süllü: Kılıçdaroğlu hesap uzmanı, ders almaya ihtiyacı yok

CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, CHP İl Başkanlığı'nda düzenledikleri basın toplantısında açıklamalarda bulundular. 

CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı konusuyla ilgili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM grup toplantısında yaptığı konuşma ve sonrasında AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı'nın yaptığı açıklamalarla ilgili de konuştu. 

"Genel başkanımıza bütçe dersi vermeye kalktılar... Genel Başkanımız hesap uzmanıdır, ders almaya ihtiyacı yok"

Süllü, "Sayın Genel Başkanımız Salı günkü grup toplantısında bunu dile getirdi. Zafer Havalimanı'nın zararlarını dile getirdi ve bütçeye getirdiği ek yükün Eskişehir’e ödetilemeyeceğinin altını belirgin bir şekilde çizdi.  Daha sonra bir daha basın toplantısı düzenlediler. Bakanla görüştüklerini söylediler ve karşınıza geçip Eskişehir için en olumlu şekilde sonuçlandığını söylediler. Ve bir şey daha yapmaya çalıştılar. Sayın genel başkanımıza bütçe dersi vermeye kalktılar. Ekonominin kitabını yazdığını söyleyip hiçbir ekonomi kitabında yer almayan hatta bütün ekonomi kurallarını alt üst eden bir genel başkanın sayın iktidar vekillerinden de ancak bu beklenirdi? Bizim 27 yıllık devlet bürokrasisi deneyimiyle Türkiye’nin yetiştirdiği sayılı hesap uzmanlarından olan sayın genel başkanımızın hiç kimseden alacağı bir bütçe dersi yok" dedi. 

Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, "Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden" tweet'ler atmış, AK Partililer dalga geçmişti 

Hasan Polatkan Havalimanı'ndaki sıkıtının Ankara'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile yapılan özel toplantı ile çözüme kavuşturulduğu gün, Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasını paylaşan Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, sorunun Kılıçdaroğlu'nun konuşması sonrasında çözüldüğünğü savunmuştu. AK Parti Eskişehir il teşkilatı üyeleri ise bu paylaşımlarla ilgili dalga geçen tweet'ler atmıştı. 

Prof.Dr. Nabi Avcı, Kılıçdaroğlu'nun "Büyükerşen havaalanını devletten tek kuruş almadan yaptı" sözlerine tarihleriyle yanıt vermiş, "Bunlar ekonomiye giriş derslerinde anlatılır" diyerek eleştirmişti 

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof.Dr. Nabi Avcı ve Prof.Dr. Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ile 31 Mart'ta bir basın toplantısı düzenlemiş, Prof.Dr. Nabi Avcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Büyükerşen havaalanını devletten tek kuruş almadan yaptı" sözlerine de tarihleriyle yanıt vermişti. Havaalanının büyütülerek, uluslararası uçuşlara nasıl açıldığına ilişkin alınan kararları tarihleriyle hatırlatan Prof.Dr. Nabi Avcı, "Sayın Kılıçdaroğlu, TBMM'de grup toplantısında yaptığı konuşmada, bu havalimanının Yılmaz Büyükerşen tarafından "devletten ve hazine'den bir kuruş bile almadan yapıldığını" söyledi üzerine basa basa... Doğrusu, yanlış bilgilendirme diyeceğim ama gerek yok. Devlet nasıl işler, devlet bütçesi nedir, üniversite nedir, üniversite bütçeleri nasıl oluşturulur, üniversiteler nereden kaynak bulurlar, bunlar ekonomiye giriş derslerinde anlatılır. Yani rektörlerin kendi ceplerinden, Hazine'den bir kuruş almadan bırakın bir havalimanı açması, basit kırtasiye malzemeleri alması bile mümkün değildir. Bütçe tekniği bakımından her iktisat öğrencisinin, idarecinin bilmesi gereken bir konu. Buna rağmen sayın Kılıçdaroğlu böyle hiçbir dayanağı olmayan bir ifadeyle bu havalimanı ile ilgili kamuoyunda yanlış bir bilgi oluşturmaya çalıştı. Sonrasında Eskişehir milletvekili arkadaşlar da çocukça tweet'lerle bunu köpürtmeye gayret ettiler ama işin aslı sizlere anlattığım gibidir" demişti. 

medyamidas.com o açıklamaları Prof.Dr. Nabi Avcı'dan Kılıçdaroğlu'na "ekonomiye giriş" dersi! başlıklı haberiyle kamuoyuna duyurmuştu... Prof.Dr. Nabi Avcı'nın o açıklamasının tamamını bu linkten okuyabilirsiniz 

Basın toplantısında CHP Eskişehir Milletvekili Utlu Çakırözer de yaptığı açıklamada, "Bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Belçika’daki, Almanya’daki yurttaşlarımız açıklamalar yaptı" derken, seferlerle ilgili sıkıntıların halen devam ettiğini söyledi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@