banner163

Nabi Avcı'dan Kılıçdaroğlu'na "ekonomiye giriş" dersi! Tarihleriyle açıkladı

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof.Dr. Nabi Avcı'dan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun o sözlerine gündem olacak yanıt... Tarihleriyle açıkladı, "Bunlar ancak ekonomiye giriş dersinde anlatılır" dedi...

SİYASET 31.03.2022, 17:49 31.03.2022, 22:22
Nabi Avcı'dan Kılıçdaroğlu'na "ekonomiye giriş" dersi! Tarihleriyle açıkladı

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof.Dr. Nabi Avcı ve Prof.Dr. Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ile basın toplantısı düzenledi, Eskişehir için önemli açıklamalarda bulundular... 

Düzenlenen basın toplantısında Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Havalimanını Yılmaz Büyükerşen devlet ve Hazine'den bir kuruş almadan yaptı" sözleri ile ilgili yanıt da veren Prof.Dr. Nabi Avcı, o tarihlere ve alınan kararlara dikkat çekti, Kılıçdaroğlu'na çok konuşulacak bir yanıt verdi... 

Tarihleriyle açıkladı... Kılıçdaroğlu'nun iddialarını yerle yeksan etti 

Prof.Dr. Nabi Avcı, "Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nın trafiğe açılması, Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin temelini oluşturan Sivil Havacılık Yüksek Okulu ile olmuştur, 1986 yılında. Sivil Havacılık Yüksek Okulu bünyesinde daha çok bir eğitim tesisi olarak açılmıştır. Hangi konularda eğitim? Pilotaj ve hava kontrolörü bölümlerindeki eğitimler için. Kim açmıştır? Anadolu Üniversitesi... Hangi birim için? Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu için... Daha sonra bu havaalanı, 2005 yılında AK Parti hükümeti tarafından yurtdışı uçuşlar için uygun standartlara getirilmiş ve havaalanı Bakanlık oluruyla geçici hava hudut kapısı olarak ilan edilmiştir. Yani, bu havaalanının yurtdışı uçuşlar için yetkilendirilmesi 2005 yılında yapılmıştır. Bunun üzerine Eskişehir - Brüksel arasında ilk yurtdışı uçuşlar başlamıştır. 2007 yılında da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Havaalanı işletim ve sertifikalandırma yönetmeliği kapsamında ruhsatlandırılan Türkiye genelindeki 21. havalimanı olmuştur. Ne zaman? 2007 yılında... Belçika, Almanya, Fransa, İstanbul, Eskişehir arasındaki havayolu ulaşımı düzenlemek isteyen havayolu şirketlerinin başvuru ve talepleri dikkate alınarak 2011 yılında yeni bir altyapı geliştirme projesi gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda pist sahaları genişletilmiş, mukavemetleri artırılmıştır. 3000 metre uzunluğunda ve 45 metre geişliğinde pist boyutlarına ulaşılmış, yolcu trafiğine hizmet etmek amacıyla apron genişletme çalışmaları da tamamlanmıştır. 2015 yılına kadar Eskişehir Anadolu Havaalanı olarak açık olan havalimanı, 9 Temmuz 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı adını almıştır. Hasan Polatkan Havalimanı, 21 Ekim 2020 tarihli 3115 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararıyla uluslararası uçuşlara açık daimi hudut kapısı olarak belirlenmiştir. Ne zaman? 2020'de... Günümüzde Belçika, Almanya, Hollanda, Fransa'daki 6 uçuş noktasına dış hat uçuşları yapılmaktadır. 2021 yılı yolcu trafik sayısı, pandemi döneminde, 27 bine ulaşmıştır. Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesindeki pilotaj, hava kontrolörü, uçak gövde ve motor bakımı, havacılık elektrik ve elektroniği, havacılık yönetimi lisans bölümleri ve lisans üstü programları ile hem akademik hem de operasyonel anlamda 35 yıllık birikim ve deneyimi ile havalimanı emniyetli, güvenli ve etkin bir şekilde yönetilmekte olup eğitim faaliyetlerinin yanı sıra Eskişehir ve halkına da fayda sağlayacak şekilde yönetilmektedir" dedi. 

"Bu tarihlere dikkat... 2005, 2007, 2015, 2020.."

Prof.Dr. Nabi Avcı ayrıca, "Şimdi bu tarihlere bir kez daha dikkatinizi çekmek istiyorum. 2005, 2007, 2015, 2020... Burada bir meslek yüksek okuluna bağlı olarak açılmış olan alan, bu tarihlerde hem teknik altyapısı hem de hudut kapısı yapılması gibi olanaklarla uluslararası uçuşlara elverişli hale getirilmiştir. 1986 yılında kurulan meslek yüksek okulu, 1989'da burayı eğitim amaçlı işletmeye başlamış" diye konuştu. 

"Rektörlerin kendi ceplerinden, Hazine'den bir kuruş almadan bırakın bir havalimanı açması, basit kırtasiye malzemeleri alması bile mümkün değildir"

Prof.Dr. Nabi Avcı, "Sayın Kılıçdaroğlu, TBMM'de grup toplantısında yaptığı konuşmada, bu havalimanının Yılmaz Büyükerşen tarafından "devletten ve hazine'den bir kuruş bile almadan yapıldığını" söyledi üzerine basa basa... Doğrusu, yanlış bilgilendirme diyeceğim ama gerek yok. Devlet nasıl işler, devlet bütçesi nedir, üniversite nedir, üniversite bütçeleri nasıl oluşturulur, üniversiteler nereden kaynak bulurlar, bunlar ekonomiye giriş derslerinde anlatılır. Yani rektörlerin kendi ceplerinden, Hazine'den bir kuruş almadan bırakın bir havalimanı açması, basit kırtasiye malzemeleri alması bile mümkün değildir" dedi.

"İktisat öğrencisi bile bilir... CHP Eskişehir milletvekilleri de çocukça tweetler ile köpürtmeye gayret etti"

Prof.Dr. Nabi Avcı, "Bütçe tekniği bakımından her iktisat öğrencisinin, idarecinin bilmesi gereken bir konu. Buna rağmen sayın Kılıçdaroğlu böyle hiçbir dayanağı olmayan bir ifadeyle bu havalimanı ile ilgili kamuoyunda yanlış bir bilgi oluşturmaya çalıştı. Sonrasında Eskişehir milletvekili arkadaşlar da çocukça tweet'lerle bunu köpürtmeye gayret ettiler ama işin aslı sizlere anlattığım gibidir" diye konuştu. 

"Sadece seferler devam etmeyecek, havalimanı geliştirilecek... Eskişehirliler için bu konu en olumlu şekilde çözümlendi"

Prof.Dr. Nabi Avcı, "Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla yaptığımız görüşmede burada sadece uçuşların devam etmesi değil. Buranın teknik altyapısı ve donanımının da daha da güncellenmesi, geliştirilmesi konusunda bir mutakabat sağlandı. Eskişehirliler için bu konu en olumlu bir şekilde çözümlenmiş oldu. Bu nedenle sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, toplantıya katılan İl Başkanımız Zihni beye, sayın milletvekilimiz Prof.Dr. Emine Nur Günay'a, sayın MHP milletvekilimiz Metin Nurullah Sazak'a, sayın AK Parti MKYK üyemiz Burhan Sakallı'ya, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan vekilimiz Murat Özcan'a çok teşekkür ediyorum. Bu toplantıya katılmasa da bu süreçte her türlü desteğini esirgemeyen sivil toplum kuruluşlarımıza, Oda başkanlarına, Brüksel başta olmak üzere yurtdışındaki hemşehri derneklerine, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Kırka yolu için müjdeli haber! Nabi Avcı ve Emine Nur Günay açıkladı... Detaylar için tıklayın

Eskişehir'e büyük müjde! Odunpazarı Belediyesi engelleyemedi... TOKİ 3 binden fazla konut yapacak

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@