Türkiye Kılıçdaroğlu'nun ABD'den ithal danışmanı Jeremy Rifkin'i konuşuyor! Danışmanlık ücreti ne kadar?

CHP'nin 'İkinci Yüzyıla Çağrı' toplantısı Türkiye genelinde ve CHP'li seçmenlerde şok etkisi yaratırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'den ithal yeni baş danışmanı Jeremy Rifkin ile ilgili sorular da gündeme oturdu.

SİYASET 04.12.2022, 15:11 04.12.2022, 15:32
Türkiye Kılıçdaroğlu'nun ABD'den ithal danışmanı Jeremy Rifkin'i konuşuyor! Danışmanlık ücreti ne kadar?

CHP'nin İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 'İkinci Yüzyıla Çağrı' toplantısı Türkiye genelinde ve CHP'li seçmenlerde şok etkisi yaratırken, özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni baş danışmanı Jeremy Rifkin, Rifkin toplantıya gelmeyip telekonferans ile bağlanması ve yaptığı konuşma gündee oturdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni baş danışmanı Jeremy Rifkin ve "vizyon" belgesinin mimarı olarak Jeremy Rifkin'i belirlemesi hem birçok tartışmayı beraberinde getirdi hem de sosyal medyada alay konusu oldu. 

CHP Jeremy Rifkin'e ne kadar para ödeyecek?

CHP seçmenlerinden de önemli bir tepki alan durumla ilgili Jeremy Rifkin'e CHP'den ne kadar danışmanlık ücreti ödeneceği de merak konusu oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığına transfer ettiği Jeremy Rifkin’in sadece verdiği konferanslarda konuşma yapması için 30 ila 100 bin dolar aralığında ücret talep ettiği iddia ediliyor. 

Bilim insanlığından daha çok, aktivist yönü ve çeşitli ülkelere ve siyasetçilere çok yük meblağlar karşılığında verdiği danışmanlık ücretleri ile öne çıkan ve konuşulan Jeremy Rifkin, kendisini "Üçüncü Sanayi Devrimi"nin mimarı olarak lanse etmesiyle biliniyor. 

Sosyal medyada alay konusu oldu 

Jeremy Rifkin’in toplantıdaki konuşmasının içeriği ve İngilizce konuşmasının salonda çevirisinin yapılmaması da sosyal medyada alay konusu oldu. Gürsel Tekin'in "Jeremy Rifkin yerli ve milli midir?" sorusuna verdiği "Elbette" yanıtı da sosyal medyada en çok paylaşılan ve dalga geçilen gündem maddeleri arasında... 

İşte yapılan yorumlardan bazıları... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@