banner163

Dede Korkut Parkı'nda başladı... Haydi Eskişehir spora!

Eskişehir Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü'nün "Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri" etkinlikleri Dede Korkut Parkı'nda başladı. 7'den 7'e herkese hitap eden etkinlikler 30 Eylül'e kadar sürecek. Haydi Dede Korkut Parkı'na... 

SPOR 24.09.2021, 12:16 24.09.2021, 21:35
Dede Korkut Parkı'nda başladı... Haydi Eskişehir spora!

Avrupa Birliği ile birlikte tüm dünyada geleneksel olarak her yıl, 23-30 Eylül tarihleri arasında “Avrupa Spor Haftası” olarak ilan ediliyor. Bu kapsamda, toplumda hareketlilik bilinci ile spora teşvik edici çeşitli sportif faaliyetler düzenleniyor. Eskişehir Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü de, Avrupa Spor Haftası'na özel Dede Korkut Parkı'nda etkinlikler düzenledi. Etkinliklerin ilk gününden Eskişehirliler yoğun ilgi gösterirken, yapılan spor gösterileri ve oyunlar renkli görüntülere sahne oldu. 

Spor branşları tanıtılıyor... Sağlıklı yaşam için obeziteyle mücadele ediliyor

Eskişehir Gençlik Hizmetleri Müdürü Hasan Kalın, "23-30 Eylül Haftası boyunca 81 ilimizde yaklaşık 250 spor branşında devam edecek olan “Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” tüm dünyada #BeActive temasıyla düzenlenecek etkinliklerle spor branşlarının tanıtılması, obeziteyle mücadele, spor ve sağlık turizminin desteklenerek ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflemekteyiz. Ülkemizde spor kültürünün toplumun her kademesine yayılması için yapılan spor yatırımlarından, spor branşlarının tanıtılacağı ve  vatandaşımızın interaktif katılım göstereceği spor festivali havasında bir etkinlik düzenliyoruz" dedi. 

Spora teşvik eden etkinlikler

Hasan Kalın, "Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri (National Wellness Days for All) sadece bir hafta boyunca değil, bireyleri ve toplumu ömür boyu sürecek fiziksel aktiviteye teşvik edecek ve daha sağlıklı ve daha zinde bir toplum olma yönünde büyük bir fayda sağlayacaktır" diye konuştu. 


30 Eylül'e kadar sürecek

30 Eylül'e kadar Eskişehir'de Sümer Mahallesi'nde bulunan Türk Dünyası Dede Korkut Parkı'nda devam edecek etkinlikler herkese açık... Özellikle çocuklara ve gençlere yönelik etkinliklerde sportif müsabakalar ve eğlenceler Eskişehirlileri bekliyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@