Eskişehir'deki maçta olay çıkmıştı... 'Bu çirkin olaylar bir daha yaşanmamalı'

Eskişehir U18 Ligi'nde önceki hafta Odunpazarıspor ile Gökmeydanspor takımları arasından oynanan karşılaşmada çıkan olaylar sebebiyle Gökmeydansporlu futbolcular sahada 1 dakikalık protesto gerçekleştirdi...

SPOR 13.12.2021, 12:56
Eskişehir'deki maçta olay çıkmıştı... 'Bu çirkin olaylar bir daha yaşanmamalı'

Eskişehir U18 Ligi B Grubu'nda 5 Aralık 2021 tarihinde Gökmeydanspor U18 ile Odunpazarı U18 Takımı karşı karşıya geldi. Odunpazarı ekibinin 7-3 kazandığı karşılaşma sonrasında çıkan olaylar nedeniyle Gökmeydanspor U18 Takımı geride kalan haftada oynadığı karşılaşmada bu durumu protesto etti.

Yeşil-beyazlı ekip Öncüspor'la oynadığı maçın başlama düdüğünün ardından 1 dakika boyunca saha içinde hareketsiz bekledi. Öte yandan Gökmeydanspor U18 Takımı Antrenörü Kadir Sabahcı ise maça çıkmadı. 

"Sporumuzu çirkinleştirecek olayların içinde olmadık ve olmayacağız"

Öncüspor maçına Yönetim Kurulu'nun tam kadro katıldığı Gökmeydan Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gökmeydan Spor Kulübü olarak gayemiz, gençlerimizi spor yapmaya teşvik etmek, sporu sevdirmek, gençlerimizi esir alan; uyuşturucudan sigaraya, birçok kötü alışkanlık yerine vatanını ve milletini seven, milli kültürünü bilen, manevi duygulara sahip, hoşgörülü, liderlik ve iletişim duyguları gelişmiş, sosyal ilişkileri yüksek, iyiyi, güzeli seçen, takdir eden, saygılı sporcular yetiştirerek, uluslararası alanda  rakipleri ile rekabet ve başarı elde edebilen bir nesil yetiştirmektir.
 
U18 futbol liginde mücadele eden futbol takımımız, bu düsturla mücadelesine devam etmektedir. Bu duruşumuzu sonuna kadar bize yakışan şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Sporumuzu çirkinleştirecek olayların içinde olmadık ve olmayacağız. 

"Çirkin saldırıyı kınıyoruz"

Geçen hafta Odunpazarıspor'la oynadığımız maç sonrası kulübümüze ve sporcularımıza rakip takım sporcusunun tribündeki arkadaşları tarafından yapılan çirkin saldırıyı kınıyor ve bir kurum takımına yakışmadığını üzülerek belirtmek istiyoruz. 

Bu nedenle oyandığımız Öncüspor maçında U18 Teknik Direktörümüz Kadir Sabahcı maça çıkmayarak ve maç başladıktan sonra sahadaki futbolcularımız 1 dakika hareketsiz kalark yapılan saldırıyı protesto etmişlerdir.. Yönetim Kurulumuz da tam kadro maça gelerek hocalarına ve sporcularına destek oldular. 

"Önlem ve kontroller yetersiz"

Sahalarımızda görmek istemediğimiz çirkin olayların bir daha yaşanmaması adına, herkesin elini kolunu sallayarak girebildiği, önlem ve kontrollerin yetersiz olduğu futbol sahalarımıza, görevli olmayan hiç kimsenin alınmaması önerimizdir.

Eskişehir sporuna birlikte katma değer oluşturacak gençlerimizi birbirine kırdırmak yerine birbirini sevecek proje ve organizasyonları sporun büyün muhattapları ile birlikte yapabilmek en büyük hayalimizdir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@