banner163

Eskişehir'in efsane yarış atı Turbo'yu kaybettik... Şampiyona veda...

Türkiye'de ve dünyada at yarışlarının efsanesi, dünyanın en değerli atlarından biri olan Turbo, Eskişehir'de kalp krizinden hayatını kaybetti...  TİGEM'den duygusal veda...

SPOR 03.05.2021, 18:22
Eskişehir'in efsane yarış atı Turbo'yu kaybettik... Şampiyona veda...

Eskişehir'in ve dünyanın efsane yarış atlarından Turbo, 16 yaşında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Şampiyonların şampiyonu... Milyonlarca lira kazandırdı 

Katıldığı çok sayıda yarışı kazanan, bir dönem at yarışlarının vazgeçilmez birincisi olan ve sahibi Erdin Düzarat'a milyonlarca lira kazandıran Turbo, sağlık sorunları nedeniyle yarış hayatı sona erince Bakanlık tarafından korumaya alınmış ve Eskişehir'de Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde damızlık aygır olarak atçılığa hizmet etmeye devam etmişti. Turbo, damızlık aygır olarak da TİGEM'e milyonlarca lira kazandırmıştı. 

Yılın en iyi Arap atı seçilmişti.. 31 yarıştan 28'ini kazanmıştı 

2009'da Dünya Arap Atları Organizasyonu tarafından yılın en iyi Arap atı seçilen Turbo'nın yarış hayatı 2010'da sona vermişti. Bakanlık, Turbo'yu koruma altına almıştı. Turbo, 3 yıllık yarış hayatında katıldığı 31 yarıştan 28'inin birincilikle kazanarak tarihe geçmişti. 

TİGEM'den duygusal veda: Efsane aygır Turbo'yu unutmayacağız... 

Turbo'nun kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini duyuran TİGEM'den yapılan açıklamada, "Genel Müdürlüğümüzün safkan Arap atı yetiştiriciliği faaliyetleri damızlık kadrosunda bulunan ve Türkiye’de yetiştirilen en değerli şampiyon safkan Arap aygırlardan biri olan TURBO, geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdi.

Damızlık aygır olarak Kuruluşumuza önemli katkılar sağlayan TURBO, 2005 yılında Rikardo – Gülbanaz yavrusu olarak dünyaya geldi ve yarış hayatına 2008 yılında başladı. 2008-2010 yılları arasında üç yıllık yarış hayatı boyunca katıldığı 31 koşuda 28 birincilik elde etti.

Elde ettiği birinciliklerden 21’i Grup koşusu olan ve 2009 yılında ‘’Yılın En İyi Arap Atı’’ seçilen TURBO, yarış sahalarında gösterdiği üstün performans sonucunda 2018 yılından itibaren Genel Müdürlüğümüzün aygır kadrosunda yer alıyordu.

Efsane aygır TURBO’nun, Kuruluşumuza ve safkan Arap atçılığına katkılarını asla unutmayacağız" denildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@