FIFA'dan Eskişehir FK ihtimalini bitiren karar

FIFA'dan "Eskişehir FK" ihtimalini bitiren karar gündemde... İşte detaylar...

SPOR 18.12.2022, 11:29 18.12.2022, 11:41
FIFA'dan Eskişehir FK ihtimalini bitiren karar

Eskişehirspor'un borçlarından kurtulmak için "Eskişehir FK" gibi yeni bir isimle yola devam etmesi ihtimalini ortadan kaldırdığı belirtilen FIFA kararı gündemde... 

Mustafa Çevik twitter'da yaptığı paylaşımda, "FİFA’nın aldığı karar İle kulüplerini borçlandırıp daha sonra aynı şehirde eski kulübün devamı olarak yoluna devam eden kulüplere, lav edilen eski kulüpten doğan borçlardan sorumlu tutma şartı geldi.Ülke futbolunda FİFA’nın bu kararı İle ilk Bucaspor 1928 karşı karşıya" dedi. 

Çevik, "2010-11 süper ligde mücadele eden Bucaspor’u alacaklarını alamadığı İçin iki yabancı oyuncunun Fifa’ya şikayet etmesi üzerine Fifa bugün 2.ligde mücadele eden Bucaspor 1928 i eski Bucasporun devamı olarak görüp 816 bin € oyunculara ödeyeceksin dedi. Buca 1928 davayı CAS’a taşıdı" diyerek söz konusu kararı paylaştı. 

Çevik, "Fifa aynı şehir,stad,loga,isim,renk benzeri olan lav olan Kulüplerin devamı olan Kulüpleri eski borcundan sorumlu tutuyor. Bucaspor 1928 ilk açıklanan takım. sırada Karabük İdman Yurdu,Yeni Orduspor,Yeni Mersin,Gaziantep FK,Erzurum BŞB Kulüpleri olduğu söyleniyor" dedi. 

Söz konusu kararın Eskişehirspor'un borç batağından kurtulup "Eskişehir FK" ismiyle yeni bir başlangıç yapması ihtimalini de ortadan kaldıracağı belirtiliyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@