Balıkesir'deki facia yürekleri yaktı... Türkiye ağlıyor

Balıkesir'deki otobüs kazasında hayatını kaybeden 15 kişi gözyaşlarıyla uğurlanıyor...

TRAFİK 09.08.2021, 16:41 09.08.2021, 17:29
Balıkesir'deki facia yürekleri yaktı... Türkiye ağlıyor

Balıkesir'deki yolcu otobüsü kazasında hayatını kaybeden ikinci şoför Cengiz Umut, memleketi Yalova’da toprağa verildi.

15 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı otobüs kazasında, ikinci şoför olan Cengiz Umut’un cenazesi Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesine getirildi. Burada vefat eden şoförün ailesi göz yaşlarına boğuldu. Cengiz Umut’un eşi ve 2 çocuğunun yanı sıra, annesi Şirin ve babası Hamza Umut, güçlükle ayakta durabildi.

Engelli kızı hastaneye götürüldü

Umut’un engelli kızı ise rahatsızlığı sebebiyle hastaneye götürüldü. Helâlliğin alınmasının ardından Umut’un cenaze namazı Taşköprü Mezarlığında kılındı. Umut’un na'şı bu kabristana defnedildi.
Zonguldak-İzmir seferini yapan Efe Tur'a ait yolcu otobüsünü Kocaeli’ne kadar kullanan Umut, daha sonra dinlenmek için bagaj bölümünde bulunan kısma geçmişti. Umut, ölüme uyurken yakalandı.

Kazada ölen Nurten Eruçar, Burhaniye ilçesinde toprağa verildi.

Yakınları tarafından Atatürk Şehir Hastanesi morgundan alınan Nurten Eruçar'ın cenazesi Burhaniye Devlet Hastanesine getirildi. Nurten Eruçar'ın cenazesi, TOKİ konutlarındaki evinde helâllik alınmasının ardından Bahçelievler Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Eruçar Geriş Mezarlığına defnedildi. Cenazeye Eruçar'ın damadı Savaş Barış Öcal ve yakınları katıldı.

Acı tesadüf

Kazada hayatını kaybeden Akın Duru Balıkesir’in Edremit İlçesinde toprağa verildi.

Dün Atatürk Şehir Hastanesi morgundan alınan Akın Duru’nun cenazesi Havran Devlet Hastanesi morguna sevk edildi. Duru’nun cenazesi daha sonra öğle saatlerinde Edremit Eğilmezler Camiine getirildi. Öğlen namazının ardından Akın Duru’nun cenaze namazı kılındı. Cenazeye yoğun katılım olduğu gözlendi. Cenaze namazı sonrası alınan helallik ardından cenaze şehir mezarlığında toprağa defnedildi. Akın Duru’nun abisinin de bir trafik kazası sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Şoför Kerem Başol da uğurlandı

Kazada hayatını kaybeden otobüs şoförü Kerem Başol da son gözyaşları içinde uğurlandı.

Anne ve iki çocuğuna yürek yakan veda

Fransa’dan tatil için geldikleri memleketlerinden yazlıklarına giderken Balıkesir’de meydana gelen otobüs kazasında hayatını kaybeden aynı aileden 3 kişi Kocaeli’de toprağa verildi.

Fransa'da yaşayan ve Körfez'deki yazlık evlerine gelen ve Balıkesir'e tatile gittikleri öğrenilen Sevim Kızılırmak (52), kızı Melissa Kızılırmak (21), ve oğlu Ozan Ahmet Kızılırmak (18), Balıkesir’de meydana gelen otobüs kazasında kazada hayatını kaybetti. Kazada yaşamlarını yitiren 15 kişi arasında bulunan anne ve çocuklarının cenazeleri, tamamlanan işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilerek Kocaeli’ne getirildi. Kızılırmak ailesinin cenazeleri, Körfez Esentepe Yeni Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Körfez İlimtepe Belen Mezarlığında toprağa verildi.

Törene katılan Kızılırmak’ın tatile gelmeyen eşi ve oğlu ise tabutların başında gözyaşı döktü.

Yaralı halde annesini uğurladı

Kazada vefat eden Şennur Tokur, Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Aynı otobüste yanında oturan ve yaralanan kızı annesini son yolculuğuna yaralı halde tabutuna sarılarak gözyaşları içerisinde uğurladı.

6 kişi Kocaeli'de defnedildi

Hayatını kaybeden 15 vatandaştan 6’sı Kocaeli’de defnedildi. Meydana gelen trafik kazasında otobüste bulunan yolculardan emekli öğretmen Ahmet Yağlıdere (66) yaşamını yitirirken, kızı Merve Yağlıdere(22) ise yaralandı. Ahmet Yağlıdere'nin öğretmen olan kızı ile Balıkesir Ayvalık’a gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. Ahmet Yağlıdere’nin cenazesi tamamlanan işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. İzmit’te yaşayan Yağlıdere’nin cenazesi Kent Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Kocaeli Kent Mezarlığında gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@