Eskişehir'de tedbirler artırıldı

Eskişehir’de Kurban Bayramı için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından birçok farklı tedbir alınırken, bayram boyunca her gün 58 trafik ekibi ve 250 personel görev alacak.

TRAFİK 26.06.2023, 11:18 26.06.2023, 11:20
Eskişehir'de tedbirler artırıldı

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince Kurban Bayramı tatili sebebiyle 23 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında kent sınırlarındaki tüm devlet ve il yollarında trafik tedbirleri arttırıldı. Tedbirler çerçevesinde, ‘Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz’ sloganıyla vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda kampanya görselleri bulunacak. Trafik ekipleri kazaların yoğun olarak meydana geldiği kavşaklarda görevlendirilerek, kazalara sebep olan kural ihlallerinin en aza indirilmesi amaçlanıyor.

İnsansız hava araçları ile ana arter ve kavşaklarda planlı denetimler

Sürücü ve yolcularda trafik bilinci oluşturularak trafik kurallarına uyma alışkanlıklarının geliştirilmesi için ‘Yaşam İçin Kısa Bir Mola’ sloganıyla ‘Yaşam Tüneli Projesi’ bilgilendirme çadırlarında yaya önceliği, cep telefonu, hız ve emniyet kemeri konularında eğitim filmleri gösterilecek. Sadece ihlal yapan taşıtların değil, çevirme ekiplerinin bulunduğu noktalarda diğer araç sürücülerinin de durdurularak ‘Yüz Yüze İletişim’ kurulması, sürücülerin durdurulma nedenleri ile hız yapmamaları, araçta ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri takmaları, cep telefonuyla görüşme yapmamaları, her iki saatte on dakika mola verilerek dikkat ve konsantrasyonlarının dağılmaması hususunda bilgilendirmeler yapılacak. İnsansız hava araçları ile ana arter ve kavşaklarda planlı denetimler gerçekleştirilecek.

Otobüslerde sivil personel görevlendirilecek

Özellikle yolcu otobüslerinin karıştığı ölümlü veya yaralamalı trafik kazalarının yoğun olarak meydana geldiği saatlerde şoförler araç dışına davet edilerek gerekli kontroller yapılacak. Şehir içi ve şehirlerarası otobüs şoförleri üzerinde algılanan yakalanma riski duygusunu geliştirmek amacıyla otobüslerde sivil personel görevlendirilerek denetimler sıkılaştırılacak.

Bayram Tatili süresince vatandaşların can ve mal emniyetinin sağlanması, düzenli ve güvenli trafik ortamının oluşturulması, trafik kazalarının daha meydana gelmeden önlemesi amacıyla Eskişehir genelinde günlük 58 trafik ekibi ve 8 yaya devriye olmak üzere toplamda 250 trafik personeli görevlendirildiği duyuruldu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@