Eskişehir'deki saldırgan koca KADES ile yakalandı... Polislerden anında müdahale

Eskişehir'de boşanma aşamasında olduğu eşinin evine silahla giden koca, KADES uygulaması sayesinde polislerin 2 dakikada olay yerine ulaşmasıyla anında yakalandı.

YARGI 02.03.2022, 13:02 02.03.2022, 13:08
Eskişehir'deki saldırgan koca KADES ile yakalandı... Polislerden anında müdahale

Eskişehir'de boşanma aşamasındaki eşinin evine silahla gelen şüpheli koca, olay yerine kısa sürede ulaşan polis ekiplerince etkisiz hale getirildi.

KADES'i kullandı, yardım istedi 

Cunudiye Mahallesi'ndeki bir evde yaşayan mağdur kadın, boşanma aşamasında olduğu eşinin elinde tüfekle kapısının önüne gelmesi üzerine cep telefonuna yüklediği İçişleri Bakanlığı'nın Kadın Destek Uygulamasını (KADES) kullandı.

Ekipler 2 dakika içinde eve ulaştı 

Bölgeye sevk edilen 4 ekip, 2 dakika içinde kadının evine ulaştı.

Elinde bulunan ruhsatsız av tüfeği alınarak etkisiz hale getirilen saldırgan koca emniyete götürüldü.

Gözaltına alınan şüpheli hakkında eşine yaklaşmaması için önleyici ve koruyucu tedbir uygulandığı öğrenildi. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

KADES uygulaması hayata kurtarıyor 

Yetkililer, kadınlara yönelik şiddet olaylarına karşı İçişleri Bakanlığı'nın hayata geçirdiği KADES uygulamasını tüm kadınların telefonlarına yüklemesini istediklerini belirterek, söz konusu uygulamanın şiddet olaylarının önüne geçilmesinde çok etkili olduğunu, uygulama ile polislerin olaylara daha hızlı müdahale ettiklerini ifade ettiler. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@