29.06.2022, 21:49

Maraş’ta da jelibon var mı?

Melih Gökçek katıldığı bir televizyon programında “Nadir Toprak Elementi” üstüne konuşurken, “Yer altında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş” dedi.

Yer yerinden oynadı…

Kimileri “jelibonu” doğal kaynak sanan Melih Gökçek’in ve kafasının yıllarca Ankara’yı yönetmiş olmasından yakındı…

Haklı bir serzeniş, ben de yakındım…

Kıbrıs’taki Kapalı Maraş’ın sahil şeridinin açılması ile ilgili kendisine soru yöneltildiğinde etrafına bakan, soruyu soran gazeteciye “pardon” diye karşılık veren, Kapalı Maraş’ı Kahramanmaraş ile bir an karıştıran Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ülkeyi yönetme isteğinden asla yakınmamalıyız bence.

* **
NATO mutabakat masasını 6’lı masa ile karıştırmayın Meral Hanım!

Bildiğiniz gibi İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyesi olma süreci Türkiye’nin elindeydi.

Türkiye’nin şartları belliydi…

İsveç ve Finlandiya, NATO üyesi olan Türkiye’nin taviz vermeden büyük bir istikrar ile yürüttüğü terörle mücadelesine “köstek” olmayacak…

Terör gruplarını legalleştirmeyecek, maddi ve manevi yardımlarda bulunmayacak.

Nitekim NATO zirvesinden Türkiye istediğini aldı.

Fakat henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkeye dönmeden Meral Akşener NATO zirvesinde mutabakat masasındaki Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya başladı bile.

Siyasi kariyeri boyunca Türkiye lehine olan bir söylemini bulmakta zorlandığımız Ünal Çeviköz bile belki de tarihe geçecek cümleler ile Türkiye’nin NATO zirvesindeki tavrını olumlu yönde değerlendirdi.

“Kimse taviz vermedi. Her taraf kendi açısından istediğini aldı sayılır. Mutabakat zaptının ayrıntılı ve dikkatli analizi yapıldığında her ifadeye bir kulp takan olacaktır. Hiç üzerinde durmaya gerek yok. Sonuç olarak NATO güçlenmiştir, Türkiye dahil tüm üyeleri de kazanmıştır.”

İsveç ve Finlandiya’nın PKK, YPG konusunda verdiği sözleri ne derece tutacakları elbette bilinmez.

Fakat ülkesinde yüz binlerce PKK, YPG destekçisi sıkıntılı tipi barındıran bir ülkeye herkesin içinde, içinde barındırdıklarıyla mücadele edeceğine dair mutabakat yaptıran ülkeye Türkiye denir de…

Oturdukları sandalyede gizliden gizliye terör heykelcilerine kıyı koltuk verenlere ne denir, bilmiyorum.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@