Cuma günü öğretmenlerin eylem dersi var

Son olarak bir ilkokul müdürünün okulunda öldürüldüğü olay sonrasında eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına tepkiler artarken, Türkiye genelinde eğitim çalışanları yarın (10 Mayıs) yeni "şiddet yasası"nın çıkması ve önlemlerin artırılması için bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

EĞİTİM 09.05.2024, 15:59 10.05.2024, 17:24
Cuma günü öğretmenlerin eylem dersi var

Son günlerde okullarda yaşanan şiddet olayları ile ilgili tepkiler ve eğitim çalışanlarının endişeleri artarken, son olarak İstanbul'da lise müdürü İbrahim Oktugan'ın bir öğrenci tarafından öldürülmesi sendikaları da harekete geçirdi. 

Türkiye genelinde Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'in de aldığı kararla birlikte çok sayıda sendika yarın (10 Mayıs) cuma günü okullarda bir günlük iş bırakma eylemi kararı aldı. 

Eğitim çalışanları, okullarda şiddet olaylarının önlenmesi için tedbirlerin artırılması ve eğitim çalışanlarını da kapsayacak yeni bir "şiddet yasası"nın çıkarılması talebiyle cuma günü derslere girmeyecek. Konuyla ilgili bir an önce harekete geçilmesi için de imza kampanyaları başlatılacak. 

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda eğitim camiasının bu eylemine velilerden ve öğrencilerden de destek mesajları yağarken, cuma günü yapılacak eyleme ülke genelinde milyonlarca eğitim çalışanının katılması bekleniyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@