Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Divan Kurulu toplandı... Öncelikler ve talepler masaya yatırıldı

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Divan Kurulu toplandı... Eğitim çalışanlarının öncelikleri ve talepleri, yapılan çalışmalar masaya yatırıldı, görüş alışverişinde bulunuldu.

EĞİTİM 01.05.2024, 11:57 01.05.2024, 12:08
Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Divan Kurulu toplandı... Öncelikler ve talepler masaya yatırıldı

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Divan Kurulu toplantısı şube yönetim kurulları, ilçe temsilcileri, kadın komisyonu üyeleri ve Genç Memur-Sen komisyonu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıda şube yönetim kurulu tarafından gerçekleştirilen faaliyetler eğerlendirildi, yapılması planlanan çalışmalar masaya yatırıldı, İcra Kurulu üyelerinin değerlendirme, görüş ve önerileri dinlendi. 

"Sahadan gelen talep ve önerileri değerlendirdik"

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahi Akar, toplantıda görüşülen konular ve gündemle ilgili açıklamasında, "Sendikal gündemimizde bulunan 15 Mayıs mütabakatını değerlendirerek çalışmalarımız hakkında faaliyet planlamalarımızı yaptık. Şehrimiz özelinde eğitim öğretim gündemine dair değerlendirmelerde bulunduk. Sahadan gelen talep ve önerileri değerlendirdik" dedi. 

Müfredat değişikliği tartışıldı, öneriler dinlendi

Akar, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması planlanan öğretim programları ve müfredat değişikliğine dair arkadaşlarımızın görüşlerine başvurduk. Müfredat ve öğretim program değişikliklerin yeniliğe açık, çağın değişim ve gereksinimlerine karşılık verecek şekilde, değerler eğitimini önceleyen, milli ve manevi değerlerimizi ülkemizin geleceği çocuklarımıza kazanım olarak sunan, sadeleştirilmiş, öğrenci başarısını sadece soru çözmek olarak görmeyen öğrencilerin kabiliyet ve yeteneklerini öne çıkaran, bu beceri ve yetenekleri doğrultusunda öğrencilere yönelik rehberlik ve yönlendirmeyi merkeze alan bir müfredat ve eğitim sistemi ana önceliğimizdir. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı'nın görüş almak için kamuoyuna sunduğu taslak çalışmalarının üyelerimiz tarafından incelenip görüş, öneri ve katkıda bulunmalarını önemsiyoruz" diye konuştu. 

"Çalışma Bakanlığı'nın adım atmasını bekliyoruz"

İbrahim Akar, ayrıca, "Toplu sözleşme tazminatının AYM tarafından iptal edilmesi sonrası oluşan kayıpların gerekli çalışmalar yapılarak telafi edilmesi, mağduriyetlerin giderilmesi gerekir. Kamu çalışanları bu konuda Çalışma Bakanlığı tarafından bir adım atılmasını bekliyor. 1. Derece memurlara 3600 ek gösterge verilmesi konusunda verilen vaadlerin bir an önce yerine getirilmesi elzemdir, kamu çalışanları arasında gelir dağılımında adalet sağlanmalı ve çalışma barışı gözetilmelidir" dedi. 

"Öğretmenlik Meslek Kanunu revize edilmeli"

İbrahim Akar, "Öğretmenlik Meslek Kanunu revize edilerek uzman ve başöğretmenlik süre şartları düşürülmeli, sınav kaygısı ortadan kaldırılmalıdır. Eğitimciye uygulanan şiddeti önleyici tedbirler meslek kanunu içerisinde yer almalıdır. Genel idari hizmetler sınıfında bulunan eğitim yöneticileri de uzman ve başöğretmenlik tazminatlarından faydalanmalıdır. Yardımcı hizmetler sınıfının tamamen kaldırılıp bu sınıftaki kamu çalışanları genel idari hizmetler sınıfına alınmalıdır. Eğitim yöneticilerinin mali haklarında iyileştirmeler yapılmalı, eğitim  yöneticiliği ikincil görev olmaktan çıkarılmalıdır" diye konuştu. 

"Gazze'ye saldırıları ve İsrail'i lanetliyoruz"

İbrahim Akar, "Gazze'de yapılan saldırıların başladığı ilk günden bugüne kadar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak sivil toplum kuruluşu olmamızın verdiği sorumluluğun bilinciyle şehrimizde  yapılan ve bizimde öncülüğünü yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi verdik. Gazze'deki saldırılar sonucu  katledilen masum insanların, yapılan soykırım ve işlenen insanlık suçlarının sorumlusu siyonist İsrail rejimini birkez daha lanetliyor, yaşanılan bu dramın bir an önce son bulmasını niyaz ediyor, suçluların adalet önünde yaptıklarının hesabını vermesini istiyoruz. Toplantımıza katılan tüm icra kurulu üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını, alınan kararların hayırlar getirmesini niyaz eder, tüm teşkilat mensuplarımıza yürütecekleri çalışmalarında başarılar diliyoruz" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@