Eskişehir'de mesleki eğitim için toplandılar

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde 'Mesleki Eğitim' toplantısı düzenlendi..

EĞİTİM 22.12.2021, 14:23
Eskişehir'de mesleki eğitim için toplandılar

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Akyıldız, Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Burhanettin Elçi tarafından Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Birliğe bağlı Odaların Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine mesleki eğitimdeki gelişmeler hakkında bilgilendirme yapıldı.

SGK primleri devlet tarafından karşılanacak

Bilgilendirme toplantısından esnaf ve sanatkarların yanında pratik eğitim gören Mesleki Eğitim Merkezi ögrencilerinin ücretlerinin, ustalık eğitimi alanlarda asgari ücretin yüzde 50'si, kalfalık eğitimi alanlarda asgari ücretin yüzde 30'u oranında devlet desteklerinden yararlanabilecekleri ve SGK primlerinin tamamının devlet tarafından ödeneceği belirtildi.

Ustalık, kalfalık belgesi ve diploma verilmesi konusunda önemli bilgiler verildi

Ayrıca Meslek Liselerinin, Mesleki Eğitim Merkezi statüsünde öğrenci alabildikleri, 4 yıllık eğitimle kalfalık, ustalık ve meslek lisesi diploması alma imkanın getirildiği, önceki öğrenmelerin tanınması kapsamında geçmiş çalışmışlıkların değerlendirilmesi sonucunda kalfalık ve ustalık sınavlarına girme hakkının bulunduğu, ustalık ve kalfalık belgesi sahiplerine 1 yıllık eğitimle meslek lisesi diploması verilebileceği belirtildi.

Hangi mesleklerin mesleki eğitim kapsamında olduğu, devlet destekleri ve diğer konulardaki ayrıntılı bilgi Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve birliğe bağlı odalar ile Milli Eğitim Müdürlüğün'den alınabiliyor..

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@