banner163

Hakan Cırıt: Geleceğimiz çocuklarımızla tek yürek

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'tan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı...

EĞİTİM 23.04.2021, 11:13 23.04.2021, 11:24
Hakan Cırıt: Geleceğimiz çocuklarımızla tek yürek

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, arşivden öğrencilerle birlikte bir fotoğrafı ile paylaştığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Cumhuriyet idaresinin sarsılmaz temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. yıldönümüne ulaşmanın heyecanı ile kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır." öngörüsü ile tutuşturulan bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da Anadolu'nun dört bir yanından gelen milletin temsilcileri ile açılmıştır.

İşte o diriliş ruhu, vatan, millet, devlet, din, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu, bu milleti şaha kaldırdı.

Bu şahlanışın adı birlik ve beraberlikti, Milli mücadeleydi, Kurtuluş savaşıydı, ulusal egemenlikti, istiklal ve istikbal mücadelesiydi, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı. O, büyük günün ardından hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bu millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir.

Bizler bu sevgi ile güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz.

Türkiye'nin gençleri üzerinden yükseleceğine, onların dinamizmi, parlak hedefleri, duru zihinleriyle 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşacağına ümidimiz tamdır.

Bütün çocuklarımız, daha huzurlu, daha neşeli, daha adaletli, daha güzel bir rüyanın müjdecisi durumundasınız. Çünkü çocuk olmak, coşkulu olmak, dünyaya hep saf, temiz, duru gözlerle bakmak ve yarına o heyecanla yürümek demektir.

Her şeyin en güzeline layık olan sizler; Okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcül eleştirilerde bulunabilen, günceli bilimsel yaklaşımlarla değerlendiren, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, aklıselim, zevki selim, kalbi selim bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu donanım sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yükseltecektir.

Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günden beklentimiz dünya geleceğinde Yunusça bakışın hâkim olması, barışın ve mutluluğun tesis edilmesidir. Suriye'de, Filistin'de, Karabağ'da, Myanmar'da, Irak'ta, Doğu Türkistan'da, Bosna'da artık çocuklar savaşmasın, ölmesin, yaşasın el ele verip birlik olsunlar; ülkelerini ve yaşadıkları ortamları neşelendirip, kalkındırsınlar.

Sözlerimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüyle bitirmek istiyorum. "Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur. Hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.

Sevginin, kardeşliğin, yunusça bakışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle...

Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, tek yürek olacağız, hep beraber Türkiye olacağız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı şükran ve minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@