Muammer Karaman 6 yıl önce dikkat çekmişti... Mahalleler arasındaki ayrımcılık bitiyor

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman'ın 6 yıl önce dikkat çektiği Emek Mahallesi'ndeki lise ihtiyacı çözülüyor, mahalleler arasındaki ayrımcılık bitiyor...

EĞİTİM 30.03.2024, 16:50 30.03.2024, 19:29
Muammer Karaman 6 yıl önce dikkat çekmişti... Mahalleler arasındaki ayrımcılık bitiyor

Eskişehir'de Emek Mahallesi'nin yıllardır önemli bir ihtiyacı olan lise eksikliği sorunu yeni yapılacak lisenin ihalesinin yapılması ve inşaatının başlaması ile çözülüyor. 

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanlığı döneminde de Emek Mahallesi'nde yaşanan soruna ve mahalleler arasındaki ayrımcılığa birçok kez dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, 2018 yılında yaptığı açıklamada da, "Eskişehir’in en büyük mahallesi olan Emek’te ve çevresindeki Yenidoğan, 71 Evler mahallelerinde çocukların tercih edebileceği bir tane Anadolu Lisesi yok iken, Büyükdere, Gültepe Yenikent Mahalleleri arasında sınavla kayıt alan okul dahil 9 tane lise var. Okullaşmada adaleti sağlarsak sorun görülen pek çok mesele kendiliğinden çözülecek" demişti. 

Yaşanan gelişme ve Emek Mahallesi'ndeki lise inşaatına başlanacak olması, Emek Mahallesi'nde sevinçle karşılanırken, Muammer Karaman'ın açıklamalarını da akıllara getirdi. 

medyamidas.com'a konuşan Muammer Karaman, "Evet, Emek Mahallesi'ndeki lise ihtiyacını ilk ben gündeme getirmiştim. Yenikent etrafına 9 lise yapılmış, 150 ortaokul öğrencisi olan Sultandere’ye  de 2 lise yapılmıştı. Eskişehir’in en büyük mahallesi ve AK Parti’nin en yüksek teveccüh gördüğü Emek’te ise bir tane lise yoktu. Bu durum adeta 20 yıl iktidarda olup kendine hizmet götüremeyişin resmi gibiydi" diye konuştu. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@