Telafi eğitimi ne zaman başlıyor, zorunlu mu? "Telafide Ben De Varım" programı nedir? 

Telafi eğitimi ne zaman başlıyor, telafi eğitimi zorunlu mu? Telafide Ben De Varım programına nasıl giriş yapılır? Telafi eğitimine hangi öğrenciler katılacak? İşte bu soruların cevapları... 

EĞİTİM 04.07.2021, 21:54 04.07.2021, 22:20
Telafi eğitimi ne zaman başlıyor, zorunlu mu? "Telafide Ben De Varım" programı nedir? 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan "Telafide Ben de Varım" programı ile yaz döneminde gerçekleştirilecek. Pandemi döneminde devam eden uzaktan eğitim 2 Temmuz'da sona erdi. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı telafi eğitimi ne zaman başlıyor?


Telafi eğitimi ne zaman başlıyor?

1,5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı'nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan "Telafide Ben de Varım" programı başlıyor. 21 Haziran - 2 Temmuz arasında başvuru yapılabilecek telafi eğitim programı, 5 Temmuz - 31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrenciler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanabilecekler. 

Telafi eğitimi zorunlu mu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına göre, telafi eğitimi gönüllülük esasına dayalı olarak yapılacak. Zorunluluk bulunmuyor. 

Telafi eğitimine kimler katılabilir?

"Telafide Ben de Varım" programı öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve velileri de kapsıyor.

"TELAFİDE BEN DE VARIM" programı giriş sayfası için tıklayın... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@