Celalettin Kesikbaş: Eskişehir, Togg'a entegre olacak

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş'tan Togg açıklaması...

EKONOMİ 03.11.2022, 14:29
Celalettin Kesikbaş: Eskişehir, Togg'a entegre olacak

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş yaptığı açıklamada, ESO olarak da Togg alacaklarını açıklayarak, 

Kesikbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen 29 Ekim'deki açılışta, Eskişehir'de üretilen Devrim otomobili ile Togg'un yan yana sergilendiğini hatırlattı.

"Eskişehirliler için iki onur var: Devrim ve Togg"

Eskişehir'in her zaman ilklerin kenti olduğunu belirten Kesikbaş, şöyle devam etti: "Özellikle Eskişehirliler için iki onur var. Biri Devrim otomobili, öbürü de Togg'un ilk yerli ve milli marka olması. Eskişehir, 1894’ten beri vagon, lokomotif ve cer motoru üretimi sağlayan bir kent. Bundan 20 sene öncesine kadar F-16 ile ilgili birçok yenilik ortaya çıkarmış bir şehir. Bununla beraber Devrim de burada üretilmiş. İlk kez helikopterlerin aktarma organları Eskişehir'de yapıldı. İHA ve SİHA’ların motorları Eskişehir’de üretiliyor. Bununla birlikte turbo şaft helikopterin motorları Eskişehir’de üretiliyor. Ford Otosan’da, Türkiye’nin ilk kamyon şanzımanı Eskişehir’de üretiliyor. Eskişehir, demir yolu kenti olması sebebiyle teknolojiyi her zaman ilk elde eden kentlerden biri" dedi. 

"Eskişehir, Togg’la ilgili yakın zamanda çok önemli bir kent olacak, Togg'a entegre olacağız"

Kesikbaş, "Devrim’le başlayan süreç sadece Togg’la kalmasın. İnanıyorum ki Türkiye’de onlarca daha Togg’a benzer ürün geliştirilecek. Eskişehir’de bildiğim birkaç şirketimiz halihazırda Togg’la çalışıyor. Yakın gelecekte inanıyorum ki yazılımdan tutun işin bataryasına kadar birçok tesis Eskişehir’de kurulacak. Eskişehir, Togg’la ilgili yakın zaman içinde çok önem arz edecek bir kent haline gelecek. Çok önemli şirketlerimiz var. Muhtemelen birkaç yıl içinde Togga entegre olacağız. Biz de Eskişehir Sanayi Odası olarak Togg alacağız. Togg, Türkiye’de bundan sonra kamudan özel sektöre kadar birçok yerde gerek makam aracı gerekse şirket aracı olarak fazlasıyla göreceğimiz bir araç."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@