banner163

ESES'in kripto parası geliyor! Peki ne kadar olacak, taraftara ne sunacak?

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören, Eskişehirspor'un da kripto para "token" çıkaracağını açıkladı... Peki, futbol sektöründe de giderek kulüplerin yöneldiği kripto paralar ne kadar gelir sağlıyor, ne kadara satılıyor, EsEs token ne kadar olacak ve taraftara neler sunacak... İşte merak edilenler...

EKONOMİ 06.02.2021, 21:04 06.02.2021, 21:32
ESES'in kripto parası geliyor! Peki ne kadar olacak, taraftara ne sunacak?

Dünya futbol sektöründe çok sayıda kulüp kripto paralar çıkarmaya başlarken, mali durumu sıkıntıda olan Eskişehirspor'un Başkanı Mustafa Akgören de bugün "EsEs token"i, Eskişehirspor'un kendi kripto parasını piyasaya çıkaracaklarını açıkladı... 

Mustafa Akgören, "Çağımız teknoloji çağı. Sanal para teknolojisinden yararlanmak adına Türkiye'nin bu konuda en önde gelen firmasıyla anlaşma sağladık. Sözleşmeyi imzalamak üzereyiz. Eskişehirspor'un sanal parası Es-ES Token gündeme gelecek" dedi. 

Türkiye'de Galatasaray'la başladı ve yayılıyor 

Türk futbolunda ilk olarak Galatasaray, kripto parasını piyasaya çıkarmıştı. Galatasaray, Socios isimli firma ile işbirliğine giderek Galatasaray Fan Token (GAL) adında bir kriptopara çıkardı.  Ardından Trabzonspor aynı firmanın platformunda kendi taraftar token’ını üretti ve 22 Eylül’de 5 dakikada 625 bin TRA token satarak 5 milyon TL gelir elde ettiğini açıklamıştı. Daha sonra Fenerbahçe ve Beşiktaş da kendi kripto paralarını çıkarmak için çalışmalara başladıklarını açıklamıştı. 

Socios daha önce de Juventus, PSG, Barcelona, Atletico Madrid ve Roma gibi kulüplerin de taraftar token’larını çıkarmıştı. Barcelona Haziran ayında gerçekleştirdiği organizasyonda, 2 saatte 600 bin fan token satıp 1,3 milyon dolar (10,2 milyon TL) gelir elde ettiği açıklanmıştı. 

EsEs token alanlara ayrıcalıklar olacak mı?

Futbol kulüplerinin çıkardığı kripto paraların ilgi görmesi için kulüpler söz konusu tokenleri alan taraftarlara çeşitli ayrıcalıklar da tanıyor. Geçtiğimiz sürede, Galatasaray maça çıkarken hangi marşı çalalım gibi bir anketi token alanlar arasında yapmış, Trabzonspor da teknik direktör Eddie Newton’ın kıyafetini token sahiplerine seçtirmişti.

Juventus token sahiplerine takım otobüsü renklerini ve tasarımını seçme hakkını vermişti. Eskişehirspor'un "EsEs token"inini alanlara da böyle ayrıcalıklar tanınacak mı, ya da benzeri uygulamalar yapılacak mı merak ediliyor. 

EsEs token ne kadar olacak?

Merak edilen konulardan biri de Akgören'in açıkladığı EsEs token'in ne kadarla sınırlandırılacağı ve ne kadar fiyatla satışa sunulacağı... Galatasaray Fan Token'ın (GAL) şu anda yaklaşık 42 liradan işlem gördüğü belirtiliyor. Trabzonspor token ise yaklaşık 23 liradan işlem görüyor. Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Spor Kulübü de 30 kuruştan token satışlarına başlamış, ilk etapta 10 milyon adet tokenin satışa sunulduğu açıklanmıştı. Eskişehirspor'un parası kaç adetle sınırlanacak ve ne kadardan satışa çıkacak merak ediliyor... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@