banner163

Eskişehir Büyükşehir'de büyük değişim

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde büyük değişim... Artık o da başladı...

EKONOMİ 07.01.2021, 16:02 07.01.2021, 16:25
Eskişehir Büyükşehir'de büyük değişim

Yıllardır diğer büyükşehir belediyelerinin aksine güneş enerjisine yatırımda geç kaldığı ve yeterli yatırım yapmadığı için eleştirilen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, pandemi sonrasında ilçelerde kurmaya başladığı su depolarında güneş panelleri de kurmaya ve güneş enerjisi ile tasarruf sağlamaya başladı. 

Diğer büyükşehirlerde belediyeler birçok binalarında güneş enerjisinden faydalanmaya ve güneş enerjisi santralleri kurmaya başlamışken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda yıllardır yeterli bütçe ayırmaması ve yatırım yapmaması eleştiri konusuydu. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESKİ'nin son olarak Sivrihisar Karacaören Mahallesi’nde de su deposunda enerji tasarrufu için güneş panelleri montajını tamamladığı açıklandı. 

Beledye yetkilileri sondaj kuyularında, güneş panelleri aracılığıyla kırsal mahallelerin su depolarına içilebilir ve kullanılabilir nitelikte su ulaştırıldığını ifade etti. 

Daha da artması arzu ediliyor

ESKİ'nin sondaj kuyularındaki güneş enerjisi uygulamasını Büyükşehir Belediyesi'nin diğer binaları ve uygulamalarında da tercih etmesi ve önceliğe alması bekleniyor. Özellikle su ve enerji tasarrufunun günümüzde daha da önem kazandığı günümüzde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin güneş enerjisi yatırımlarını da arttırması isteniyor. 

Yorumlar (1)
kenan 3 yıl önce
6-7 yıldır tüm ilçelerin bütçesinin yüzde 30 u EBB ye yüzde 10 nu ESKİ ye kesiliyor.. Hesap soranda olmadığı için bugüne kadar bu kadar kesilen paralardan bu ilçelere ne kadar geri dönüş oldu acaba?

Gelişmelerden Haberdar Olun

@