Eskişehir'e 84 milyon avro'luk yeni yatırım kararı aldı!

Dev firma Eskişehir'deki fabrikasında 84 milyon avroluk (yaklaşık 1 milyar lira) yeni yatırım kararı aldığını açıkladı...

EKONOMİ 04.11.2021, 12:04 04.11.2021, 18:09
Eskişehir'e 84 milyon avro'luk yeni yatırım kararı aldı!

Şişecam, faaliyetlerini 4 fırın ile sürdüren Eskişehir cam ambalaj üretim tesisine işletme sermayesi dahil yaklaşık 84 milyon avro (yaklaşık 1 milyar lira) yatırım bedeli ile 2023 yılında devreye alınmak üzere 155 Bin ton/yıl net üretim kapasiteli yeni bir fırın yatırımı gerçekleştireceğini duyurdu.

Eskişehir'deki fabrikasında yeni fırın kuracak 

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Türkiye cam ambalaj ürün talebinde süregelen artış ile Avrupa pazarında kaydedilen ılımlı yükseliş trendinin devamlılığına işaret eden piyasa dinamikleri ışığında Şişecam Eskişehir Fabrikası'nın cam ambalaj üretim üssü statüsünün güçlendirme kararı alındığı belirtildi.

Fırın sayısı 5'e çıkacak, 1 milyar liraya yakın yatırım 

Açıklamada bu karar doğrultusunda, halihazırda faaliyetlerini 4 fırın ile sürdüren Eskişehir cam ambalaj üretim tesisine işletme sermayesi dahil yaklaşık 84 Milyon Euro yatırım bedeli ile 2023 yılında devreye alınmak üzere 155 Bin Ton/yıl net üretim kapasiteli yeni bir fırın yatırımı gerçekleştirileceği duyuruldu.

Yeni yatırımla üretim kapasitesi yılda 1,5 milyon tona çıkacak 

Bu yatırım sonucunda Türkiye'de kurulu üretim kapasitesi 1.5 Milyon Ton/yıl'a yükselecek, Macaristan yeni tesis yatırımının tamamlanmasıyla da Şişecam'ın küresel cam ambalaj üretim kapasitesinin 3,2 milyon ton/yıl seviyesine ulaşacağı belirtildi. 

Ahmet Kırman: Artan cam ambalaj talebine cevap vermemizi sağlayacak

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman, söz konusu yatırıma ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu yıl Haziran ayında, Macaristan’da gerçekleştirme kararı aldığımız yıllık 330 bin ton üretim kapasitesine sahip yeni green-field tesis yatırımımız ile de cam ambalaj alanında Avrupa pazarındaki varlığımızı güçlendirecek önemli bir adım attık. Bu yatırım ile Avrupa’daki üretim ayak izimize cam ambalaj alanını da eklemiş olduk. 2023 yılında operasyona başlamasını ve 2025 yılı itibariyle tam kapasiteye ulaşmasını hedeflediğimiz yeni tesis yatırımımız ile 3 milyon tonu aşacak global cam ambalaj üretim kapasitemiz, Eskişehir’de gerçekleştireceğimiz son yatırım kararımız ile 3.2 milyon tona ulaşacak. Artan kapasiteler, küresel salgın sürecinde daha da yükselen sağlık ve hijyen bilinci doğrultusunda ivmelenen cam ambalaja talebine cevap vermemizi sağlayacak.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@