banner163

ESTRAM'da grev kararında yeni gelişme! Gözler bugünkü toplantıda

Eskişehir, Demiryol-İş Sendikası'nın ESTRAM'da aldığı grev kararına kenetlenmiş durumda! Gözler bugünkü toplantıda... Yapılan görüşmelerdeki son durumu Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Ramazan Uysal medyamidas.com'a değerlendirdi... 

EKONOMİ 23.09.2021, 13:37 24.09.2021, 10:49
ESTRAM'da grev kararında yeni gelişme! Gözler bugünkü toplantıda

Eskişehir'in gündemi Demiryol-İş Sendikası'nın ESTRAM'da aldığı grev kararına kenetlenmiş durumda... Grevin başlaması ve yaklaşık 1100 çalışanın greve gitmesi durumunda Eskişehir'de toplu ulaşımda kaos yaşanması endişeleri sürerken, Büyükşehir Belediyesi ve Demiryol-İş Sendikası arasındaki görüşmeler de çetin bir şekilde sürüyor... Büyükşehir Belediyesi'nin daveti sonrasında pazartesi günü belediyede yapılan görüşmede yine uzlaşmaya varılamazken, Büyükşehir'in toplu iş sözleşmesiyle ilgili teklifini revize ederek sendikaya sunduğu öğrenildi. Bugün saat 14.00'te yine beeldiyede yapılacak görüşmede nasıl bir sonuç çıkacağı merak konusu... Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in "Bana söylediklerinde 'Bırakın grev yapsınlar' dedim. Eskişehirliler birkaç gün sıkıntı çeker. Şehi allak bullak olacak" sözleri sonrasında endişeler artmış, greve gidilmesi durumunda zaten ulaşım sorunu büyüyen Eskişehir'de kaos yaşanacağı endişeleri çoğalmıştı. 

Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Ramazan Uysal, medyamidas.com'a yaptığı açıklamada görüşmelerle ilgili son durumu değerlendirdi. 

"Bugün yine görüşeceğiz... Konu sadece para değil, idari ve sosyal haklar da var"

Ramazan Uysal, "Büyükşehir Belediyesi'nin daveti sonrasında görüşmelerimiz sürüyor. Pazartesi günü yaptığımız görüşmede bir anlaşma çıkmadı. Bugün ikinci görüşmemiz gerçekleşecek. Konu sadece maaşlar ve para değil. İdari ve sosyal haklar konusunda da ciddi anlaşmazlıklar var. Bunların da çözüme kavuşturulması ve taleplerimizin kabul edilmesini istiyoruz" dedi. 

Ramazan Uysal, "Büyükşehir Belediyesi'nin teklifinde bazı revizeler yaparak bazı adımlar attılar. Buna karşılık biz de bazı revizeler yaptık ve sunacağız. Ancak taleplerimiz sürüyor, öncelikli taleplerimizin kabul edilmesini bekliyoruz" diye konuştu. 

"Eskişehir'de ciddi bir mağduriyet yaşanır... Bunu istemiyoruz"

Anlaşma sağlanamaması durumunda en geç ekim ayı sonunda greve gitmek zorunda kalacaklarını belirten Ramazan Uysal, "Elbette bu durum bizim de istediğimiz bir şey değil, ancak taleplerimizin kabul edilmemesi bu noktaya getirdi. 1100 çalışanın iş bırakması söz konusu. Eskişehir'de ciddi bir mağduriyet ve ulaşımda sıkıntılar yaşanacaktır. Bunun yaşanmasını biz de istemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile hakkaniyetli, üyelerimizin haklarını alabildiği bir anlaşma yapmak istiyoruz" dedi. 

Estram'da grev süreci nasıl başladı? Sendikanın talepleri neler? Büyükerşen'den çok tartışılan açıklamalar... 

Tüm detayları aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@