banner163

ETO Başkanı Metin Güler: Sorunu çözenlere teşekkür ederiz... Belçika'ya gidiyoruz

ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili sorunun çözülmesi müjdesine ilişkin, "Sorunun çözülmesi bizi çok rahatlattı. Önemli ve sevindirici bir haber. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Şimdi önümüze bakma zamanı, Belçika'da 'Eskişehir'i keşfet' kampanyası başlatıyoruz" dedi. Polatkan Havalimanı'nda seferlerin devam edeceği müjdesinin çıkmasıyla ilgili ETO b

EKONOMİ 29.03.2022, 19:49 29.03.2022, 20:02
ETO Başkanı Metin Güler: Sorunu çözenlere teşekkür ederiz... Belçika'ya gidiyoruz

Ankara'daki toplantıda Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nda seferlerin devam edeceği yönünde müjdeli kararın çıkması sonrasında açıklamalar ardı ardına geliyor... 

ETO Başkanı Metin Güler de ETO Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili sorunun çözülmesiyle ilgili, "Sorunun çözülmesi bizi çok rahatlattı. Önemli ve sevindirici bir haber. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Şimdi önümüze bakma zamanı, Belçika'da 'Eskişehir'i keşfet' kampanyası başlatıyoruz" dedi. 

"Sorunun çözülmesi bizi çok rahatlattı... Önemli ve sevindirici bir haber"

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kimseye sormadan kafasına göre bir karar alıyor, sonra da tüm şehir bununla uğraşıyor. Şu an itibariyle Oda olarak aslında bu işin ikinci ayın başından beri takipçisiydik. Firmalarla yaptığımız görüşmelerde sorunu tespit etmiştik. Şimdi güzel bir haber aldık. Bu güzel haberi toplantı öncesinde hem Nabi beyle, hem Emine hanımla, hem de Metin Nurullah Sazak beyle görüştüm. Bu sorunun ortadan kalktığını düşünüyoruz. Önemli ve sevindirici bir haber. Yılda 100 bin yolcudan bahsediyoruz. Şu an Belçika'da, Almanya'da, Avrupa'da ikamet eden vatandaşlarımız... Yıllık 200 milyon euro civarında kent ekonomisine inanılmaz bir katkıları var. Kentte gayrimenkul alımları var, yatırımları var. Sorunun çözülmesi bizi çok rahatlattı, belirtmek isterim. Hasan Polatkan Havalimanı sorununun çözülmesinde kimin emeği geçtiyse teşekkür ediyoruz. İnşallah böyle olumsuz şeyler yaşamayız bir daha kent olarak. " dedi. 

"Eskişehir'i keşfet sloganıyla yola çıkıyoruz, Belçika'ya gidiyoruz"

Metin Güler ayrıca, "Belçika ile ilgili planlarımız da vardı. Oradaki üçüncü kuşağı maalesef yeterince Eskişehir'e getiremiyoruz. Eskişehir'i keşfet sloganıyla yola çıktık. Brüksel'de Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerde afişlerimiz asılmış durumda. Üçüncü kuşağı Eskişehir'e getirmek çok önemli. Brüksel'de Türk mahallelerinde asılı afişlerimiz... Eskişehir'i keşfet sloganı altında... Yarın Belçika'ya gideceğiz. Orada turizm firmaları ile bir araya geliyoruz. İnşallah orada toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Oradaki yerel basında da bu projemizi anlatacağız. Eskişehir'in turizmine katkı sağlamak için sayıyı artırırsak, Eskişehir'in ekonomisine de daha çok katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Oradaki sivil toplum örgütlerine uygun paketler sunacağız. Oradaki turizm firmalarını Eskişehir'e davet edeceğiz. Buradaki firmalarla bir araya getireceğiz. Oradaki Belçikalı vatandaşları da Eskişehir'e getirmek istiyoruz" dedi. 

"Sağlık turizmi ile ilgili önemli bir çalışmamız var" 

"Bu hikayeleri unutmak ve önümüze bakmamız gerekiyor" diyen Metin Güler, Eskişehir'de sağlık turizminin de daha çok canlandırılması gerektiğini söyledi. Metin Güler, "Sağlık turizmi ile ilgili de bir çalışma yapıyoruz şu anda. Hastaneler var, klinikler var, turizm acentelerimiz var. Bunları pazarlama zorunluluğumuz var. Kent ekonomisine inanılmaz katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Mesela 5 özel hastane var. Niye Belçika'dan saç ekimi veya diş tedavisi ile ilgili insanları buraya getirmeyelim. Avrupa'da bunların maliyetleri çok yüksek... Öncelikle Belçika'dan başladık. Hollanda gibi ülkelerden sağlık turizmi için vatandaşları Eskişehir'e yönlendirebilirsek çok önemli. Eskişehir'de 15 hastanemiz var arkadaşlar. 50'ye yakın sivil toplum örgütü ile bir araya geleceğiz. İnşallah yine gündemimizde var. Bir yatırımcı ile de görüşüyoruz. Eskişehir'in bu önemli avantajını daha da avantaja çevirmeliyiz. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@