İbrahim Akar'dan memur maaşları için çağrı: Teklif revize edilsin, memnuniyet artsın

Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Akar'dan memur maaşları ile ilgili açıklama...

EKONOMİ 05.07.2023, 21:32 05.07.2023, 21:40
İbrahim Akar'dan memur maaşları için çağrı: Teklif revize edilsin, memnuniyet artsın

Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Akar, bugün açıklanan memur maaşlarında yapılacak artışla ilgili açıklamalarda bulundu. 

"Teklif revize edilsin, emeğin karşılığı verilsin, memnuniyet artsın" diyen İbrahim Akar açıklamasında  talepleri şu şekilde sıraladı: 

1-) Meclise sunulan teklifteki  yüzde 17,55 + 8.077 TL ücret artışı beklentileri karşılamanın ötesindedir çünkü Cumhurbaşkanımızın vaat ettiği günden bugüne dolar 19 TL'den 26 TL'ye ulaşmış, enflasyon TÜİK verilerine göre yaklaşık yüzde 5 artış göstermiştir.

2-) Memur maaş zamları en alt gelir grubu için yüzde 85 olsa da orta ve üst gelir grubu için yüzde 35-40 oranında kalmıştır.

3-) Ücret artışlarında aile ve çocuk yardımı hesaplamanın dışında bırakılmalıdır.

4-) Ücret artışlarındaki artış ekders ve diğer ödemeler için yüzde 17,55 değil toplam artış oranında olmalıdır.

5-) Yapılan seyyanen artış emekliler için de geçerli olmalı, emekliler enflasyona ezdirilmemelidir.

6-) Okulda aynı işi yapan işçi ile yardımcı hizmetli memur arasındaki ücret adaletsizliği giderilmelidir. Çalışanlar arasında gelir dağılımında adalet sağlanmalıdır.

7-) Meclise sunulan taslak revize edilmeli ve en düşük devlet memuru maaşı 25.860 TL olarak düzenlenmelidir. Diğer çalışanlar içinde buna göre düzenleme yapılmalıdır.

Mücadelemiz kamu çalışanlarına emeğinin karşılığının eksiksiz verilmesi, gelir dağılımında adaletin sağlanması, emeklilerin enflasyona ezdirilmemesi içindir."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@