Eskişehir'de doğaya akın patlaması!

Eskişehir'de havaların ısınmasıyla, pandemiden bunalan vatandaşlar doğa yürüyüşlerine ve trekking etkinliklerine akın etmeye başladı... 

GEZELİM 14.06.2021, 13:59 14.06.2021, 14:08
Eskişehir'de doğaya akın patlaması!

Eskişehir'de doğa yürüyüşleri ve trekking etkinliklerinde havaların ısınmasıyla birlikte büyük bir artış başlarken, kurumların düzenlediği etkinlikler de yoğun ilgi görüyor. 

500'den fazla kişi katılmıştı 

Son olarak İl Müftülüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve katılımcı kurumların düzenlediği etkinliğe 500'den fazla kişi katılmış, katılımcılar Kocakır'da doğa yürüyüşüne çıkmıştı. 

Gençler Bozdağ'a yürüdü 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi de, gençlere yönelik doğa yürüyüşleri düzenlemeye başladı. Bu yılın ilk doğa yürüyüşü Bozdağ'a gerçekleştirilirken, katılım da yoğun oldu. 

Yürüyüş öncesi koronavirüs önlemleri kapsamında etkinliğe katılan 25 gencin araca binişleri öncesi HES kodu kontrolü yapılarak ateş ölçümleri yapıldı. Etkinlikte maske, mesafe ve hijyen kurallarına da riayet edilirken gençler güneşli ve temiz havada yaklaşık 17 km mesafe yürüdü. Trekking etkinliği tekrar doğa ile buluşan gençler bu tür etkinliklere katılmaya devam edeceklerini, pandemi sırasında evlerde kapalı kalmanın stresini doğada atmak istediklerini söyledi. 

Frig Vadisi'nde birçok etkinlik planlanıyor 

Eskişehir ve çevresinde, pandemi dönemi sebebiyle bu tür etkinliklerin önümüzdeki birkaç ay içinde daha da artması bekleniyor. Özellikle Frig Vadisi'nde çok sayıda doğa yürüyüşü ve trekking benzeri etkinliklerin planlandığı ifade edilirken, Eskişehir'in bu tür etkinliklerle şehir dışından turistleri de çekebileceği belirtiliyor. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@