banner163

Eskişehir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyon, Balıkesir, Çanakkale'de hava nasıl olacak? Sıcaklıklar düşüyor, yağış geliyor!

Meteoroloji, 3 Eylül 2021 Cuma günü hava durumu tahmin raporunu yayınladı... Ülke genelinde sıcaklıklar düşerken bazı illere de kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı...

HAVA DURUMU 03.09.2021, 07:52
Eskişehir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyon, Balıkesir, Çanakkale'de hava nasıl olacak? Sıcaklıklar düşüyor, yağış geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri ile Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

4 il için kuvvetli sağanak uyarısı

Yağışların, Zonguldak, Bartın, Düzce, Ordu, Samsun'un doğusu ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2), Trabzon’un doğusu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli ve aşırı (100 Kg/m2 üzeri) olması bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hava sıcaklığı düşüyor

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2-6 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.


Eskişehir

Bursa

Bilecik

Kütahya

Afyonkarahisar

Balıkesir

Çanakkale


 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@