banner163

Meteoroloji'den uyarı! Çöl sıcakları devam ediyor

Meteoroloji 13 Temmuz 2021 Salı günü için hava durumu tahmin raporunu yayımladı... Bursa'ya uyarı geldi.. Eskişehir'de hava nasıl olacak? İşte detaylar

HAVA DURUMU 13.07.2021, 07:28 13.07.2021, 09:56
Meteoroloji'den uyarı! Çöl sıcakları devam ediyor

Çöl sıcakları Türkiye'de etkisini göstermeyi sürüdürüyor. Yurdun büyük bölümünde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Samsun çevreleri ve Van’ın doğusunun yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Eskişehir'de hava nasıl olacak?

Eskişehir'de hava parçalı ve az bulutlu olacak. Günün beklenen en yüksek sıcaklık değerleri ise şu şekilde:

Bursa'da yaşayanlar dikkat!

Valilikten yapılan açıklamada "Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; önümüzdeki bir haftalık süreçte ilimizde sıcaklıkların artmaya devam ederek hafta sonuna kadar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde, hafta sonu ise 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği (Güneş çarpması, vücutta sıvı kaybı vb.) gibi olumsuzluklara karşı özellikle kronik sağlık problemi olanların, yaşlı ve çocukların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Geçerlilik periyodu: 12/07/2021 16:00 - 16/07/2021 18:00 Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@