banner163

10 dakika yetti... Evleri su bastı, yollar göle döndü

Meteoroloji uyarı yapmasına rağmen vatandaşlar hazırlıksız yakalandı... 10 dakikalık yağış yolları göle çevirirken birçok evi de su bastı...

HAYAT 06.07.2021, 16:08 06.07.2021, 16:46

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dün yapılan sağanak yağmur ve sel ikazına Bursalılar hazırlıksız yakalandı. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur, aralıklarla şiddetini hissettirdi. 

Hayatı felç eden 10 dakikalık yağmur yolları göle çevirirken, kot farkı az olan yerlerde ise dükkanların içerisine doldu. Vatandaşlar yürümekte zorluk çekerken şemsiyesi olmayanlar ise saçakların altına sığındı.
Merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi, Kent Meydanı ve Yıldırım ilçesinin bazı semtlerinde etkili olan sağanak sürücülere de zor anlar yaşattı. 

Mahalleliler koltuklarla set çekti

Bursa'nın Ovaakça Mahallesinde sel suları önüne kattığı araba, masa, sandalye, bank gibi ne varsa sürükledi.

Sel sularının mahalleyi bastığı dehşet anları kameralara saniye saniye yansıdı. Kısa sürede göle dönen mahallede çok sayıda ev ve iş yerleri sel suları ile doldu.

Evlerine su giren vatandaşlar belediye ekiplerinin yardımı ile suları tahliye etmeye çalıştı. Bazı aileler ise, koltuk, halı, buzdolabı gibi eşyalarından set yaparak evlerine su girmesini engellemeye çalıştı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@