banner163

Afganistan'dan 357 Türk daha yurda getirildi

 Afganistan'ın başkenti Kabil'den tahliye edilen 357 yolcu daha, nakledildikleri İslamabad’tan Türkiye’ye getirildi.

HAYAT 22.08.2021, 12:04
Afganistan'dan 357 Türk daha yurda getirildi

Afganistan'ın başkenti Kabil'den tahliye edilen 357 yolcu daha, nakledildikleri İslamabad’tan bu sabah saatlerinde Türkiye’ye getirildi.

Afganistan'da Taliban'ın Kabil'e girmesinin akabinde başlayan tahliyeler sürüyor. Türk Hava Kuvvetleri’nin askeri nakliye uçağı A400M ile Kabil’nden Pakistan'ın başkenti İslamabad’a nakledilen yolcular, buradan da Türk Hava Yolları’na ait uçaklarla Türkiye'ye getirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda 357 yolcu daha THY’nin TK6883 sefer sayılı uçuşu ile saat 09.15’te İstanbul Havalimanı’na getirildi. Uçağın havalimanına inişinin akabinde yolcular, terminale alındı.

“Büyükelçiliğimiz ve askerimiz bizi rahat bir şekilde içeri aldı”

İnşaat firması olduğu için uzun yıllardır Afganistan’da yaşadığını belirten yolculardan Ersin Karaduman, “Ülkemize çok teşekkür ediyorum. Güzel bir yolculuk oldu. Yalnız Kabil Havalimanı’ndaki yoğunluk biraz sıkıntılı, girişler çok sıkıntılı ve izdiham var. Çok şükür büyükelçiliğimiz ve askerimiz bizi rahat bir şekilde içeri aldılar. Rahat bir şekilde ülkemize gelmiş bulunmaktayız. İnşaat firmamız var yaklaşık 17 senedir Afganistan’dayım. Devamlı gidip geliyordum. Olaylardan dolayı tekrar geri gelmek zorunda kaldım” şeklinde konuştu.

“Öyle bir hava var ki kimse durmak istemiyor”

Yolculardan Humayun Hayri, “Kargaşa çıktı, Taliban geldi, Kabil’i işgal ettiler bize de çıkın dediler biz de çıktık. Binlerce kişi havalimanına akın akın gitmişti. Yüzbinler desek bile az olur. 4-5 askeri kapı vardı herkes oradan geçmek istiyordu. Türk büyükelçiliği organize ederek bizleri havalimanına geçirdiler.gidin demediler ama kimse kalmıyor, herkes gidiyor. Öyle bir hava var ki kimse durmak istemiyor. Herkes panik panik, korku ve dehşet içinde. Bence Afganistan’da düzgün bir hükümet kurulursa düzelecek. Ama böyle devam ederse hiçbirşey olmayacak” dedi.

“Çocuklarımıza birşey olacak diye çok üzüldük”

Ailesiyle birlikte Afganistan’dan dönen Celil Beyoğlu da, “Çok iyi ve rahat geldik, Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz bize sahip çıktı. Biz dört gün boyunca havalimanının Güney kapısından girmeye çalıştık ama giremedik. Sonra yeniden bizi Ankara’dan aradılar, rica ettik giremiyoruz dedik. Çocuklarımız var kurşun yağdırıyorlar onlara birşey olacak diye çok üzüldük. Sonra yeni plan yaptılar Pakistan’a gönderdiler . Bizleri orada toplayıp havalimanına getirdiler. Afganistan’da çalışıyorduk” ifadelerine yer verdi.

İkametgah bilgilerinin yer aldığı bilgi formunu doldurduktan sonra koronavirüs testinden geçti. PCR testi ve pasaport işlemlerini tamamlayan yolcular, 10 gün süreyle karantinada kalacak.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@