Çekirdek çitleyen eşeğin Balıkesirli heykeltraşından yeni bir heykel!

Eskişehir'de Büyükerşen'in yaptırtıp Porsuk Çayı kenarına koydurduğu ve çok tartışma yaratan "Çekirdek çitleyen eşek" heykelinin heykeltraşından yeni heykel... Eskişehir'de törenle açılışının yapılacağı açıklandı.

HAYAT 15.07.2022, 14:30 15.07.2022, 14:47
Çekirdek çitleyen eşeğin Balıkesirli heykeltraşından yeni bir heykel!

Eskişehir'de başta "Çekirdek çitleyen eşek" heykeli olmak üzere Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin çeşitli noktalarına koyduğu çeşitli heykelleri yapan heykel sanatçısı Ramazan Tilki, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de heykelini yaptı.

"Çekirdek çitleyen eşek" heykelinin heykeltraşı Büyükerşen'in de heykelini yaptı 

Geçtiğimiz yıl, Kasım 2021'de Ramazan Tilki'nin Büyükerşen'in heykelini yapıp Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'ne, Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı'ndaki Masal Şatosu yakınında bir yere, Öğretmenler Günü'nde konulması dileğiyle hediye ettiği açıklanmıştı.

Yarın Sazova Parkı'nda açılışının yapılacağı açıklandı 

Eskişehir Kent Konseyi'nden bugün basın mensuplarına gönderilen bültende, "Değerli Basın Mensuplarımız, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanı, Heykeltraş Ramazan Tilki'nin Sazova Sanat, Bilim ve Kültür Parkındaki  Masal Şatosu civarında uygun bir yere konulması dileğiyle, Eskişehir Kent Konseyimize armağan ettiği Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in heykelinin açılış seramonisini yarın saat 11.30’da gerçekleştireceğiz" denildi. 

Eskişehir'deki çok konuşulan "Çekirdek çitleyen eşek" heykelini yapan Balıkesirli heykeltraş: Ramazan Tilki 

Aslen Balıkesirli olan, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu heykel sanatçısı Ramazan Tilki'nin en ünlü heykellerinden biri de Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen'in özel olarak yaptırtdığı ve Porsuk Çayı kenarına koydurduğu "Çekirdek çitleyen eşek" heykeli olmuştu. Yıllarca çekirdek kabuklarını yere atanları eleştirip, "çekirdek çitleyen eşek" heykeli yaptıracağını söyleyen Büyükerşen, geçtiğimiz yıllarda gerçekten de bu heykeli Ramazan Tilki'ye yaptırtmış ve Porsuk Çayı kenarına koydurmuştu. Söz konusu heykel Türkiye genelinde tartışmalar yaratmış ve çok sayıda vatandaş tarafından da eleştirilmişti. 

Ramazan Tilki'nin Eskişehir'de Esnaf Sarayı önündeki "Köyümüze dönelim", Barlar Sokağı'ndaki "Şişede durduğu gibi durmaz" ve Porsuk Çayı kenarındaki balıkçı adam ve köpeği gibi heykelleri de yapan heykeltraş olduğu belirtiliyor. 


 

Yorumlar (1)
kenan 2 yıl önce
nasıl bir enaniyettir bu..

Gelişmelerden Haberdar Olun

@