Dim: "Kaybettiğimiz gazeteci maalesef aşı karşıtıydı"

10 gün önce korona virüse yakalanan ve aşı karşıtı olan Gazeteci Berna Nuri Süer yaşamını yitirdi. KGK Başkanı Mehmet Ali Dim, Süer'in hayatını kaybetmesi üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada aşı çağrısında bulundu...

HAYAT 21.08.2021, 09:50 21.08.2021, 10:55
Dim: "Kaybettiğimiz gazeteci maalesef aşı karşıtıydı"

Gazeteci Berna Nuri Süer 10 gün önce yakalandığı korona virüse yenik düştü. 52 yaşındaki Süer, tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde yaşamını yitirdi. Aşı karşıtı olan ve kendisine yapılan tüm uyarılara rağmen aşı olmayı reddeden Süer, hastalığının altıncı gününde aşı olunmasına yönelik çağrıda da bulunmuştu.

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, yaptığı açıklamada Gazeteci Berna Nuri Süer'in aşı karşıtı olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: "KGK Ailemizin değerli üyeleri, Covid-19 illeti her geçen gün daha fazla can almaya devam ediyor.  Dün de bir gazeteci kardeşimizi daha (Berna Nuri Süer) 57 yaşında korona virüs illetinden kaybettik. Aşı karşıtıydı. Aşıyı emperyalist bir tuzak olarak yorumluyordu. Hastalanınca hatasını anladı. 6. günden sonra “aşınızı olun” diye paylaşımlar yapmaya başladı. Ama iş işten geçmişti. Son pişmanlık fayda etmedi. Ölümlerin yüzde 95’i hiç aşı olmayanlar, yüzde 4’ü tek doz aşı olanlar, yüzde 1’i de çift doz aşı olup da kronik rahatsızlığı olanlar... Lütfen aşınızı bir an önce olun. Aşı karşıtlığına prim vermeyin. Hepinize sağlıklı günler dilerim. "

KGK başsağlığı diledi
Küresel Gazeteciler Konseyi, hayatını kaybeden Berna Nuri Süer'e başsağlığı diledi. KGK'dan yapılan açıklamada "Bir gazeteciyi daha covid illetine kurban verdik. 25 Temmuz’da PCR testi pozitif çıkan ve durumu kötüleşerek İstanbul’da bir hastanede tedavi altına alınan Berna Nuri Süer (57)’den acı haber geldi. Allah rahmet eylesin. Sevenlerine ve camiamıza sabır ve başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@