Eskişehir büyük maratona hazırlanıyor... İnşallah geçen seneki gibi olmaz!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu'na geçen sene organizasyonda yaşanan sıkıntılar damga vurmuş, hem sporcular hem de Eskişehirliler yaşanan aksaklıklara tepki göstermişti. Ayrıca trafiğe kapatılacak caddelerin sadece bir gün öncesinde duyurulması büyük bir keşmekeş yaratmıştı... Bu yıl 26-27 Ağustos tarihlerinde Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılına özel gerçekleştirilecek  “3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu ve Spor Festivali” öncesi de Eskişehirliler endişeli... Geçen seneki aksaklıkların yaşanmaması isteniyor. 

HAYAT 24.08.2022, 15:41 24.08.2022, 15:53
Eskişehir büyük maratona hazırlanıyor... İnşallah geçen seneki gibi olmaz!

26-27 Ağustos tarihlerinde Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılına özel olarak gerçekleştirilecek olan, “3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu ve Spor Festivali”, binlerce sporcuyu da Eskişehir'de buluşturacak. 

Geçen yıl yaşanan görüntüler ve aksaklıklar tepki toplamıştı 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl düzenlediği maratonda birçok aksaklık yaşanmış, trafiğe kapanan caddelere alternatif güzergahlar belirlenmediği ve kapanacak caddelerin sadece bir gün öncesinde kamuoyuna duyurulduğu için trafikte kaos yaşanmış, bazı sürücülerin yanlışlıkla parkurlara girmesi tam bir hengameye neden olmuştu. Öte yandan sporcuların ellerindeki şişeleri atabilecekleri çöp kutuları ayarlanmaması nedeniyle de sporcular şişeleri yollara atmış, şişelere takılan bazı sporcular da düşüp yaralanma tehlikesi yaşamıştı. Eskişehir'e yakışmayan görüntülere neden olan maratonun bu şekilde gerçekleşmesi ve organizasyondaki sıkıntılar tepki toplamıştı. 

Bu yıl özel organizasyon şirketi de işin içinde 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yılki organizasyonu Türkiye Atletizm Federasyonu ve İkiyirmiüç Event Organizasyon işbirliğiyle düzenleyeceği açıklandı. Bu yılki organizasyonun profesyonel bir organizasyon şirketi ile birlikte yapılacak olması dikkat çekti. Eskişehirliler geçen yıl yaşanan sıkıntıların yeniden yaşanmasından endişe ederken, bu yıl söz konusu aksaklıkların yaşanmaması umut ediliyor. 


4 bine yakın sporcu gelecek 

“Kurtuluşun 100. yılı için koşuyoruz” sloganı ile düzenlenecek olan “3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu ve Spor Festivali”, spor etkinlikleri ve yarışlarda bu yıl 19 ilden 4 bine yakın sporcuyu ağırlayacak. 

26 Ağustos Cuma günü Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda başlayacak olan Spor Şenliği ile start alacak organizasyonda ilk gün özel spor etkinlikleri düzenlenecek. 

27 Ağustos Cumartesi günü ise 3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu heyecanı yaşanacak. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda ilk olarak 08.30’da 3. Eskişehir Yarı Maratonu 21K startı verilecek. 08.45’te ise 10K yarışı start alacak.  

Etkinlik hakkında detaylı bilgilere ulaşmak isteyenler @ebbspor ınstagram ve facebook sayfalarını, ayrıca www.eskisehiryarimaratonu.com adresini ziyaret edebilirler.

Sürücüler dikkat! 27 Ağustos'ta Eskişehir'de hangi cadde ve sokaklar trafiğe kapatılacak? Detaylar için tıklayın... 

Geçen yıl neler yaşanmıştı? Detaylar için aşağıdaki haberlere tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@