Eskişehir'de büyük rezalet!

Eskişehir'de düzenlenen Yarı Maraton için neredeyse tüm ana caddeler kapatılınca trafikte büyük keşmekeş yaşandı...

TRAFİK 29.08.2021, 12:04 29.08.2021, 15:49
Eskişehir'de büyük rezalet!

Eskişehir'de düzenlenen Yarı Maraton için neredeyse tüm ana caddeler kapatılınca trafikte büyük keşmekeş yaşandı... 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi dün akşam saatlerinde Eskişehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bugün düzenlenen Yarı Maraton için 10.00-13.30 arası bazı caddelerin trafiğe kapatılacağını duyurdu. 

Bu kapsamda aşağıdaki cadde ve bulvarlar trafiğe kapatıldı: 

İSTASYON CADDESİ  (ULUS ANITI ARASI)
• PORSUK BULVARI AHMET KANATLI CADDESİ- (TÜLOMSAŞ ÖNÜ)
• ATATÜRK CADDESİ  İSTASYON CD ARASINDA KALAN YOL
• BASIN ŞEHİTLERİ CADDESİ ( ALİ FUAT GÜVEN CADDESİ'NE  KADAR)
• ALİ FUAT GÜVEN  CADDESİ
• ATATÜRK BULVARI ( ALİ FUAT GÜVEN CADDESİ – SHELL KAVŞAĞI ARASI )
• ULUSAL EGEMENLİK BULVARI

Öte yandan yapılan açıklamada sürücüler için alternatif güzergahlar belirtilmezken, pazar günü sabah saatleri olmasına rağmen çok sayıda güzergahta trafik keşmekeşi yaşandı. 

Ana güzergahların çoğunu kullanamayan sürücüler, farklı güzergahlara yönelmeye çalışsa da, ana cadde ve bulvarın kapatılmış olması sürücülere zor anlar yaşattı... 

Polisler de suçları olmamasına rağmen büyük sıkıntı yaşadı 

Yaşanan sıkıntıda hiçbir suçları olmayan Emniyet güçleri ve polisler yaşanan durumu vatandaşlara açıklamaya çalıştı.  Birçok vatandaş tepkilerini polislere gösterirken, hiçbir suçları olmamasına rağmen polisler de durumu vatandaşlara açıklamakta büyük sıkıntı yaşadılar. 

Yaşanan keşmekeş sırasında ambulans gibi araçların da gideceği noktalara ulaşmakta zorlandığı ifade edildi. 

medyamidas.com'a ulaşan vatandaşlar, yaşanan bu duruma isyan ederken, maraton düzenlenmeden önce daha düzgün bir planlama yapılamaz mıydı, diyerek tepkilerini dile getirdiler... 

Kuyruğa giren çıkamadı... Sürücüler yarım saatleri aşan süreler kuyrukta bekledi... 

Bazı yolların bir kısmının kapatılması nedeniyle, açık olan kısma giren sürücüler, yol kapanınca oluşan kuyrukta ve yolda hapis kaldı. "Bari tümü kapatılsaydı ve başka yollara yönlendirilseydik" diyen sürücüler bu duruma isyan etti...  

Yarı maraton nedeniyle trafiğe kapatılan yola giren otomobil sürücüsü Melih Önel, şaşkınlığını dile getirdi. Bir anda arkasında kuyruk oluştuğunu söyleyen Önel, “Yolları kapattılar o yüzden gideceğimiz yerlere gidemiyoruz şu anda. Yolun kapalı olduğunu biliyoruz ama bu kadar uzun süreceğini tahmin edemedik. Yolun başında ne olduğunu bilmiyorum. Bir anda arkamızda kuyruk oldu. Baya bekleyeceğiz yapacak bir şey yok. İllaki izin verecekler” diye konuştu.

Bazı vatandaşlar çektikleri görüntülerle tepkilerini dile getirdi... Aşağıdaki paylaşımdan izleyebilirsiniz 

Sürücüler dikkat! 30 Ağustos'ta da bu caddeler trafiğe kapanacak... Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (1)
İbrahim önder ÖZ 2 yıl önce
Yer:Eskişehir
Tarih 27.08.2022
2021 de yaşanan bu rezaletten hiç bir rahatsızlık duymayan ve hiç bir sonuç çıkarmayan yetkililer aynı rezaletin bir yıl sonra birebir yaşanmasında büyük başarı(!) gösterdiler. Sokak ve caddelerde yine belirsizlik, yine kaos vardı. zamanı, yakıtı, enerjisi gasp edilen binlerce araç sürücüsü hiç bir yönlendirme olmayan odunpazarı bölgesinden bir türlü çıkamadılar OGÜ içinden bademlik bölgesine kadar girilmeyen sokak kalmadı. Her Araç en az 1 saat buralarda çaresizce ve bilinçsizce dolaştırıldı. Üçüncü dünya ülkelerinde bile görülemeyecek bu trajediye Eskişehir evsahipliği yapmaya devam ediyor. Bu durum sorumsuzluktan öte sahipsizlik ve sanki vatandaşlara kasıtlı yapılan bir cezalandırma zihniyetinin ürünü olabilir. Görünen o ki bu şehrin ne yöneticisi var ne de sahibi.Bu sabahki rezilliğin binlerce mağdurundan biri olarak hakkımı helal etmiyorum ve yazıklar olsun diyorum.

Gelişmelerden Haberdar Olun

@