Eskişehir'de İsrail'e büyük tepki

Mescid-i Aksa ve Gazze'deki saldırılara Eskişehir'de de yapılan açıklama ile sert tepki gösterildi...

HAYAT 11.05.2021, 00:05 11.05.2021, 09:34

İsrail'in Mescid-i Aksa ve Gazze'deki saldırılarına tepkiler artarken, Eskişehir'de de Mahmud Sami Ramazanoğlu Camii'nde yapılan açıklamada İsrail'e tepki gösterildi. 

Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada Eskişehir Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar, "Covid'i, stratejik bir aparata dönüştüren, insanlığın bu zayıf anında hayasızca ilk kıblemiz Mescidi Aksa'ya saldıran terörist İsrail’in yaptıklarını telin etmek, asgari bir durum arzetmektedir.  Fakat biz şunu da biliyoruz: Ziyanda olan bu asırda, başta ABD olmak üzere sistemin egemenleri ve maalesef onların kurguladığı sistemin oluşturduğu kirli düzeni görmezden gelenler, terörirst İsrail’in kanlı stratejisinin küresel ölçekte desteklenmesine sebep olmaktadır. Kirli medya düzeniyle, artık her neresinden bakarsanız bakın adaleti değil güçlünün kanlı düzenini perdelemekten başka işlevi olmayan uluslararası hukukuyla bu sistem, bu düzen kanı ve terörü desteklemektedir.  Onun için terörist İsrail bu kadar fütursuz, bu kadar hayasız davranmaktadır.  Onun için İsrail, kan ve vahşetle şekillendirdiği işgal stratejisini devam ettirmektedir. Tam da bu yüzden, herkes sussa da, Filistin'de, Kudüs'te bizim canımız ciğerimiz dediğimiz kardeşlerimize karşı sürdürülen terör politikalarına karşı haykırmaya, bu kirli düzenin üzerini örtmeye çalıştığı hakikati yılmadan usanmadan hatırlatmaya ve gerçekleri yüzlülerin yüzlerine çarpmaya devam edeceğiz" dedi. 

İbrahim Akar, "İsrail bir yalan üzerine kurulmuştur. Siyonist rejimin oluşturduğu bu yalan düzeni elbette yenilecek, bunu imanımız kadar biliyoruz. 
Kimileri, gücün oluşturduğu anaforda bunu göremeyebilir, pusabilir. Fakat biz zulmün abad olmayacağına iman etmişiz.  Filistin'de, teknolojiye sırtını dayamış küresel ebrehenin fillerine karşı taşla sapanla direnen ebabillerin galip geleceğini göreceğiz hep birlikte. Ne var ki, terörist İsrail’in oluşturduğu kanlı politikalara karşı kulaklarını tıkayıp, başını kuma gömenlerin büyük bir hüsrana uğrayacaklarını da hatırlatmak isteriz.  Biz biliyoruz ki; İsrail, asırlara sari getto kültürüyle o bölgede hep düşman üreterek varolmaktadır.  Evet, İsrail, korkularının esiridir. 
Ve İsrail, holokost endüstrisinden beslenen lobilerin esiri olduğu için şiddeti politikalarının merkezine koymuştur. Kimileri bu söylediklerimizi hamaset diyebilir… Fakat biz imanımızla buradayız, yüreğimizle buradayız ve tarih şuurumuzla buradayız.  Tam da bu sebepten diyoruz ki, korku ve şiddet üzerine inşa edilmiş hiçbir sistem ayakta kalamaz. Korku ve şiddetin üreteceği tek şey vardır o da terör.  İsrail’in bu bölgeye yerleşme sürecine bir bakın, temelinde terör göreceksiniz. İsrail’in sözde kurucusu ve sözde ilk cumhurbaşkanı Ben Gurion ve ondan sonra görev alan birçok yöneticisi, terör ve tedhiş hareketlerinin içinde bulunmuş kişilerdir. Yani İsrail’in temelinde terör vardır, kan vardır, kin vardır ve ırkçılık üzerine bina edilmiş Siyonist rejimin oluşturduğu ipe sapa gelmez kör bir inanç vardır" diye konuştu. 


Akar, "Mescid-i Aksa barış dini İslamın ve Müslümanların mabedidir. Bununla birlikte, bu kutlu mabed barış ve huzur için bütün insanların haremedir. 
Herkes bilsin, duysun ve inansın ki; Kudüs Filistindir. Kudüs İslam şehridir.  Kudüs, bütün inançların medeniyet birikimidir. Filistin, örgür ve bağımsız yaşayacak. Filistin, Siyonist işgalden, Filistinliler Siyonist vahşetten çok yakında azade olacak.  İnanıyor ve iman ediyoruz, zulüm değil adalet hakim olacak" dedi. 


 

Yorumlar (1)
Selahattin 3 yıl önce
Teşekkür

Gelişmelerden Haberdar Olun

@