banner163

Eskişehir dikkat! Kuvvetli olacak

Meteoroloji hava durumu raporunu açıkladı... Eskişehir'i uyardı...

HAYAT 05.04.2021, 07:47 05.04.2021, 09:59
Eskişehir dikkat! Kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Karaman hariç), Karadeniz, Adana, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum ve Ardahan çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; Marmara Bölgesi, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile İzmir’in ve Ankara’nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

Kuvvetli yağış uyarısı
Yağışların; Marmara Bölgesi, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile İzmir’in ve Ankara’nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar etkili olacak
Rüzgarın; Marmara’nın kuzeyinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Eskişehir'de bugün beklenen hava durumu ise şu şekilde

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@