banner163

Eskişehir için kritik toplantı! Büyükşehir Belediyesi onları satacak mı?

Gözler Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yarınki toplantısına çevrildi. Önceki toplantıda AK Parti grubunun önemli uyarılarda bulunduğu konuda ne karar alınacağı merakla bekleniyor...

HAYAT 14.02.2023, 16:52 14.02.2023, 17:05
Eskişehir için kritik toplantı! Büyükşehir Belediyesi onları satacak mı?

 Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yarınki toplantısına gündem maddeleri arasında kritik ve tartışmalar yaratması beklenen bir konu da bulunuyor. 

Önceki Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, belediyeye ait otoparkların "kiralanması veya satılması" için başkanlığa yetki verilmesine ilişkin madde gündeme getirilmiş ve ilgili komisyona havale edilmişti. 

AK Parti grubu karşı çıkmış, Murat Özcan uyarmıştı 

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan söz konusu madde ile ilgili uyarılarda bulunarak, "satılması" ifadesinin de eklenmesinin kendilerinde endişe yarattığını belirterek, otoparkların satılması durumun Eskişehir'de ciddi sıkıntılar yaşanabileceğine dikkat çekmişti. 

Otoparkların deprem gibi felaket anlarında önem arz ettiğine ve bu alanların kamu elinde kalmasının önemli olduğunu belirten Murat Özcan, ayrıca söz konusu otoparkların belediyenin kredi kullanmak istediği durumlarda ipotek işlevi gördüğüne dikkat çekmişti. Özcan, otoparkların satılıp elden çıkarılması durumun belediyenin önemli ipotek kaynaklarını da kaybedeceğini belirtmişti. 

Özcan ayrıca, belediyenin otopark ücretleri konusunda da belirleyici olduğunu, satılmaları ve tamamen özel sektöre geçmeleri durumunda Eskişehir'deki otopark ücretlerinde de artış yaşanabileceğine dikakt çekmişti. 

Büyükşehir Belediyesi otoparkları satmaya mı karar verdi?

AK Parti grubunun karşı çıktığı madde ile ilgili yarınki toplantıda tartışmalar yaşanması beklenirken, söz konusu tale mevcut haliyle kabul edilirse Eskişehir Büyükşehir Belediyesi otoparklarının satılıp satılmayacağı da merak ediliyor. AK Parti grubu söz konusu maddede "veya satılması" ifadesinin kaldırılmasını istemişti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@