HES barajı patladı! İlçe sular altında

Kastamonu'da sel felaketi! HES barajı patladı... İlçe sular altında kaldı

HAYAT 11.08.2021, 14:09 11.08.2021, 16:54
HES barajı patladı! İlçe sular altında

Karadeniz'den ardı ardına sel haberleri gelmeye devam ediyor... 

HES barajı patladı 

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Ezine çayı üzerine bulunan HES barajı patladı.

Bir kişi hayatını kaybetti... Elektrik hatları kesildi 

Evlerin sular altında kalması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Elektrik hatlarının kesildiği ilçede mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre Kastamonu’da etkili olan sağanak yağışlar Bozkurt ilçesinden geçen Ezine Çayı üzerindeki HES barajının patlamasına sebep oldu. Patlayan barajdan taşan sel suları bölgedeki evlerin ikinci katlarına kadar su altında kalmasına sebep oldu. İlk belirlemelere göre Kazım T. adlı bir kişinin öldüğü bölgede elektrik hatlarında, internet ve iletişim hatlarının tümünde de kesilmeler meydana geldi.

Mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor

HES barajının patladığı ve sel sularının vurduğu ilçeye ulaşım sağlayan yolların kapandığı, mahsur kalanların kurtarılması için ise çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Jandarma ekiplerinin ilçeye giren yolları kapatarak geçişleri engellediği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama: İki helikopter görevlendirildi 

"Sinop ve Kastamonu’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle Hava Kuvvetlerimize ait iki adet AS-532 tipi helikopter görevlendirildi. Arama-kurtarma çalışmalarına destek sağlayacak helikopterlerimizin biri Sinop’ta, diğeri de Kastamonu’da görev yapacak."

Araçlar denizlere sürüklendi 

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde etkili olan sel sebebiyle kent merkezi tamamen sular altında kaldı. Taşan Ezine çayın ile gelen sel sularına kapılan araçlar ise denize doğru sürüklenmeye başladı. Kastamonu’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış sebebiyle birçok ilçede sel baskınları yaşandı. Devam eden yağışın etkili olduğu Bozkurt ilçesinde ise HES kanalının patlaması ile bazı köyler sular altında kalırken, Ezine çayından taşan sel suları ise kent merkezini kapladı. Bir kişinin öldüğü iddia edilen sel ile çok sayıda kişinin evlerinde mahsur kaldığı öğrenildi. Kent merkezini kaplayan sel sularına kapılan çok sayıda araç ise denize doğru sürüklenmeye başladı.
Bozkurt ilçesinde büyük hasara sebep olan selde bazı vatandaşlar ise kentin yüksek kesimlerine çıkarak kendilerini korumaya çalıştı. Sel suları ile tamamen kaplanan ilçe merkezi ve köylerde kapıp ve mahsur kalan vatandaşları arama ve kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Kastamonu'dan sel görüntüleri... Aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz 

Kayıp ve mahsur kalan vatandaşlar var 

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde sağanak yağmur yağışı sonrasında oluşan selde Zarbana çayının taşmasıyla Özlüce köyü tamamen sular altında kaldı.

Su altında kalan köylerde kayıp ve mahsur kalan vatandaşların olduğu öğrenildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde sağanak yağmur yağışı sonrasında oluşan selde Zarbana çayının taşmasıyla Özlüce köyü tamamen sular altında kaldı. Oluşan sel neticesinde Özlüce ve Çaydüzü köylerinde sular altına kalırken, evlerde mahsur kalan ve sel sularına kapılıp kaybolan vatandaşlar olduğu bilgisine ulaşıldı. Selin etkili olduğu köylerde mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları başlatılırken, kayıp vatandaşlar için de arama çalışması başlatıldı.

Öte yandan İnebolu’da oluşan selde Zarbana çayından sahile ulaşan sel suları, Karadeniz sahil kesimini çamura bürüdü.

SİNOP DA SULAR ALTINDA! DEHŞET GÖRÜNTÜLER... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@