İstanbul'da sel! Sel sularında can pazarı

Esenyurt'ta bulunan Haramidere şiddetli yağışlar nedeniyle dere yine taşarken, boşatılana evleri de su bastı. Taşan derenin olduğu yer havadan görüntülendi. 

HAYAT 25.08.2022, 15:02 25.08.2022, 15:15

Esenyurt'ta bulunan Haramidere şiddetli yağışlar nedeniyle dere yine taşarken, boşatılana evleri de su bastı. Taşan derenin olduğu yer havadan görüntülendi. 

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt olay yerinde inceleme yaptı.

İstanbul’da gece etkiliden beri etkili olan yağışlardan dolayı Esenyurt'ta bulunan Haramidere şiddetli yağışlar nedeniyle yine taştı. Pınar Mahallesi'nde yollar göle dönerken, geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketinde boşaltılan evlerin bodrum katları yine suyla doldu. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt su basan yerde incelemelerde bulundu. Ekiplerin su tahliyesi devam ederken, taşan derenin olduğu yer havadan görüntülendi.

“Şu anda herhangi bir can veya mal kaybı yok”

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “İnşallah birkaç ay sonra inşallah bu bölgeye dere ıslahı tamamlanacak. Bu yaşanan sorunların önemli bir bölümü bitecek. Tamamını bitirmek mümkün değil. Bu selde de çok şükür ki çok büyük hasar yok. Şu anda bir can kaybı yok. Mal kaybı yok. Riskli yerler daha önce boşaltılmıştı sürekli denetleme içerisinde. Tabi bu taşkından oluşan kirlilikler rahatsızlıklar oluşuyor. Ekiplerimiz gece boyunca takip altındaydı” dedi.
Sürekli maddi manevi kayıp yaşandığını söyleyen Çetin Çifçi, “Sürekli dere taşıyor. Bu perişanlığı sürekli görüyoruz. Sürekli maddi manevi bir kaybımız var” ifadelerini kullandı.

Esenyurt’ta sele kapılanlar oldu

Esenyurt’ta Pınar Mahallesi’nde sel suyunun içinden geçmeye çalışan bir kişi ayağının kaymasıyla düşerek sürüklendi. Vatandaşın sel suyuna kapılma anı da kameraya yansıdı.

Esenyurt'ta bulunan Haramidere şiddetli yağışlar nedeniyle yine taştı. Pınar Mahallesi'nde yollar göle dönerken, daha önce yaşanan sel felaketinde boşaltılan evleri yeniden su bastı. Vatandaşlar ve seyir halinde olan sürücüler zor anlar yaşadı. Sel suyundan geçmeye çalışan bir vatandaşında ayağı kayarak düştü.

Düşen vatandaş sel suyuna kapılarak sürüklendi. Yaşanan o anlarda cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, yolun göle döndüğü, sürücülerin ve vatandaşların zor anlar yaşadığı görülüyor. Bir vatandaşında suyun içinden geçmeye çalışırken ayağının kayıp düştüğü ve sürüklendiği görülüyor.

Esenyurt'ta sulara kapılan bir çocuk son anda kurtarıldı

Esenyurt'ta sağanak yağışta sulara kapılan bir çocuk, son anda kurtarıldı. O anlar kameraya yansıdı.

Esenyurt'ta sabah etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları adeta dereye döndürdü.

Sağanak yağış sırasında yolun karşısına geçmeye çalışan biri çocuk iki kişi, sulara kapıldı. Şiddetli şekilde akan suların içerisinde düşe kalka ilerleyen çocuk, bir anda gözden kayboldu. Sularda sürüklenen çocuk, bir araca tutundu. Yardıma koşan vatandaşlar çocuğu kısa sürede kurtardı. O anlar kameralara yansıdı.

Evini su basan yaşlı kadını itfaiye eri kucağına alarak kurtardı

Esenyurt’ta Pınar Mahallesi’nde yaşanan selde, evini su basan yaşlı kadını itfaiye eri kucağında taşıyarak kurtardı.

Esenyurt'ta bulunan Haramidere şiddetli yağışlar nedeniyle yine taştı. Pınar Mahallesi'nde yollar göle dönerken, daha önce yaşanan sel felaketinde boşaltılan evleri yeniden su bastı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tahliye ve evde mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlattı. Evini su basan yaşlı bir kadın dışarıya çıkamayarak içeride mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri kadını kurtarmak için çalışma başlattı. Suyun içine giren bir itfaiye eri kadını kucağına alarak dışarıya çıkardı. Yaşanan o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Sele kapılan köpek de böyle kurtarıldı

 Esenyurt’ta sele kapılan köpeği vatandaşlar kurtardı. Köpeğin kurtarılma anı kameraya yansıdı.


İstanbul’da gece etkili olan sağanak yağış Esenyurtta sele neden oldu. Pınar Mahallesi'nde yollar göle dönerken, vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Bir köpek sel suyuna kapılıp sürüklenmeye başladı. Köpeği gören bir kişi koşarak köpeği suyun içinden kaldırıma çekti. Köpeğin kurtarılma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@