Kütahya da Millet Bahçesi'ne kavuştu

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu ile birlikte Kütahya Millet Bahçesi'nin açılışı da gerçekleşti.

HAYAT 31.08.2023, 11:46 31.08.2023, 11:53
Kütahya da Millet Bahçesi'ne kavuştu

Kütahya Belediyesi Millet Bahçesi'nde hem 30 Ağustos Zafer Bayramı, hem de açılış coşkusu yaşandı. Açılışta vatandaşların Zafer Bayramı’nı kutlayan Belediye Başkanı Alim Işık, “Atalarımız o mücadeleyi vermeseydi biz bugün burada olmazdık ve bu eserleri bu şehre kazandıramazdık” dedi.

Yapımı tamamlanan Millet Bahçesi'nin açılışı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, Sevcan Orhan konseriyle vatandaşlara 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kütahya Belediyesi Millet Bahçesinin açılışının coşkusunu birlikte yaşattı.

"Bugünkü arsa değeri 1 milyarın üzerinde"

Konser öncesi vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Geçen yıl, yani Büyük Zafer’in 100. yılında yine bu saatlerde yine bir büyük eserin açılışında birlikteydik. Bir büyük eserin daha açılışını yapmanın, büyük eser diyorum çünkü sadece 105 bin metrekarelik arsa değerinin bugünkü rakamlarla 1 miyar Türk Lirasından fazla olduğu bir eserden bahsediyorum. Şu anda içinde bulunduğumuz Millet Bahçemizin etrafında bulunan arsa değerlerini en son derlettik ve 105 bin metrekareyi mevcut fiyatlarla çarptığınızda 1 milyar liranın üzerinde bir yatırım. Allah devletimize zeval vermesin. Çünkü bu iş devletimizin gücüyle oldu. 2018 yılında bizden önceki dönemdeki arkadaşlarımız Millet Bahçesi projesiyle ilgili imar tadilatını yapmışlardı ama şehrin merkezinde şu anda Dumlupınar Stadyumu’nun bulunduğu bölgede bu proje düşünülmüştü. O bölgedeki kamu kurumlarımızdan birisinin mahkemeye itirazı üzerine bu imar tadilatı biz göreve geldiğimizden hemen sonra iptal edildi. Dolayısıyla Haziran 2019 yılında önümüze Millet Bahçesi’nin iptali gelince burası da bizim projelerimiz arasında Evliya Çelebi Kültür Parkı olarak geçiyordu. İsmini değiştirdik, Millet Bahçesi adıyla TOKİ Başkanlığımıza başvurumuzu yaptık Temmuz 2019’da. Eylül ayında TOKİ ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın burasının Millet Bahçesi yapılmasıyla ilgili oluru çıktı. Arkasından 2020 yılı içerisinde proje ihalesi, 2021 yılında yapım ihalesi başladı. 2023 yılı Haziran ayında da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın Belediyemize tahsisi ile ilgili oluru geldi. Geçici kabulü yapıldıktan sonra Belediyemize devrini aldık. O günden bugüne kadar da ufak tefek tadilatlarla bugüne yetiştirmeye çalıştık. Millet Bahçemizin hayata geçirilmesinde başta Belediyemizin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü olmak üzere, önceki dönem Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, şimdiki Bakanımız Özhaseki’ye, TOKİ Başkanlığımıza ve değerli bürokratlarına, Türkiye’ye bu işi hediye eden ve bu işin mimarı olan Cumhurbaşkanımıza ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Devletimizin hediyesidir, Belediyemizin kasasından bir lira çıkmadan bu büyük eseri bu şehre hediye eden tüm devlet büyüklerimiz başta olmak üzere bizim gibi bu işi koşturan, özellikle de bizim uygulayıcı birim olan Belediyemiz çalışanlarına ve tüm hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Halkın Zafer Bayramı’nı kutlayan Kütahya Valisi Musa Işın da, Kütahya Belediyesi Millet Bahçesi’ni şehre kazandıran Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a teşekkür ederek eserin hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@