Mantar sote nasıl yapılır? Mantar sote tarifi

Mantar sote nasıl yapılır? malzemeleri ve püf noktaları neler?

HAYAT 26.03.2022, 00:07
Mantar sote nasıl yapılır? Mantar sote tarifi

Mantar sote tarifini vermeden önce size şöyle güzel bilgiler verelim istedik. ''Mantar nasıl pişirilir? Mantar soyulur mu? Yıkanırsa ne olur?'' gibi sorular aklınızı kurcalıyorsa işte kısa kısa püf noktaları! 

Mantarı ayıklaması, temizlemesi, yıkaması derken çok çelişkiye düştüğümüz doğrudur. Evet mantar yıkanmaz, sebebi direkt su ile temasında kararması ve yemeğinizin görüntüsünü bozması. Ama bizler içimize sindiremediğimiz için, direkt su teması olmadan içimize en çok sinecek şekilde temizlemeyi kendimize görev edindik. En kolay yöntemi incecik akan suyun altında çok kısa tutup, sonrasında iyice kurulamak hatta ve hatta mantarların baş kısımlarını sap kısımlarından itibaren soymak. Bunların hepsi mantarı güvenle yemek için bulduğumuz nefis yöntemler.

Mantar sote malzemeleri neler?


1 paket kültür mantarı
2 adet orta boy soğan
3 adet domates
3 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam maydanoz


Mantar sote nasıl yapılır?

Bir tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ koyup doğradığınız soğanları, sarımsağı koyup kavurun. Daha sonra üzerine biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı salça ve 1 çay kaşığı pul biberi ekleyip kavurmaya devam edin. İnce ince doğradığınız mantarları malzemelere ekleyip kavurun. Son olarak kabuklarını soyup küp halinde kestiğiniz domatesleri ve tuzu ekleyerek yemek suyunu çekene kadar pişirin. Biraz maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Mantar sotenin püf noktaları neler?
Mantarları kararmaması için su ile temas ettirmeyin.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@