banner163

Meteoroloji hafta sonunu işaret etti... Tam 37 ili uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3 Haziran 2021 Perşembe günü için ve hafta sonu için hava durumu raporunu yayımladı...

HAYAT 03.06.2021, 07:54
Meteoroloji hafta sonunu işaret etti... Tam 37 ili uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 3 Haziran 2021 tarihli hava durumu raporu yayınlandı. 

Meteoroloji'ye göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Balıkesir, İstanbul’un doğu kesimleri, Adana’nın kuzeyi, Osmaniye, Tokat, Sivas, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Trabzon’un doğusu ile Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı
Yağışların; bu akşam saatlerinde Trabzon’un doğusu ile Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli olunması gerekiyor. 

Kuvvetli rüzgar uyarısı
Rüzgarın; bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Eskişehir'de hava nasıl olacak?

Eskişehir'de hava parçalı bulutlu olacak. Yağış beklenmiyor. Günün beklenen en yüksek sıcaklık değerleri ise şu şekilde

Hafta sonu 37 ilde yağış bekleniyor 

Meteoroloji, cumartesi günü 37 kent için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Hava durumu raporuna göre; gök gürültülü sağanak yağış beklenen iller şu şekilde:

Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, Bilecik, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Çorum, Yozgat, Amasya, Samsun, Tokat, Trabzon, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Rize, Artvin, Bingöl, Muş, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@