banner163

Murat Mercan duyurdu... Bir iş insanı depremzedeler için 30 milyon dolar bağışladı

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi ve Eskişehir'in eski milletvekillerinden Murat Mercan da depremlerle sarsılan Türkiye'nin yardım kampanyaları için aktif çalışıyor. Murat Mercan Pakistanlı bir iş insanının da depremzedeler için 30 milyon dolar bağış yaptığını açıkladı.

HAYAT 07.02.2023, 13:41 07.02.2023, 13:48
Murat Mercan duyurdu... Bir iş insanı depremzedeler için 30 milyon dolar bağışladı

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi ve Eskişehir'in eski milletvekillerinden Murat Mercan da depremlerle sarsılan Türkiye'nin yardım kampanyaları için yoğun bir çalışma içine girişti. Murat Mercan, Pakistanlı bir iş insanının da depremzedeler için 30 milyon dolar bağış yaptığını açıkladığı belirtildi. 

ABD’deki Türk-Amerikan dernekleri ve Türk konsoloslukları organize şekilde çalışarak depremden etkilenen bölgelere ihtiyaç malzemesi ve para bağışı göndermeye hazırlanıyor.

Murat Mercan'ın da Türk-Amerikan derneklerinin başkanlarıyla zoom üzerinden görüşerek ortak çalışma yürüttüğü belirtilirken, İllinois eyaleti merkezli Türk-Amerikan Derneği TACA’nın başkanı Vildan Görener bir haber sitesine yaptığı açıklamada, "Depremden kısa süre sonra derneğimize 100-150 bin dolar gönderen kuruluşlar oldu. Büyükelçimiz Murat Mercan yaptığımız zoom görüşmesinde ABD’deki Pakistanlı bir işadamının 30 milyon dolar para bağışı yaptığını söyledi. Hafta sonuna kadar topladığımız yardım malzemesini deprem bölgelerine ulaştırmak istiyoruz. Pandemiden beri ortak çalışmalar yürüten Türk-Amerikan dernekleri deprem bölgelerinde geçici hastaneler kurmayı planlıyor" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@