Odunpazarı'nın tarihi lobutları! Kazım Kurt'un yeni projesi mi?

Odunpazarı'nda sokak aralarındaki bakımsız ve adeta tarihi esere dönüşen lobutlar ne olacak? Kazım Kurt'un yeni bir projesi mi var?

HAYAT 10.02.2022, 14:10 10.02.2022, 14:27
Odunpazarı'nın tarihi lobutları! Kazım Kurt'un yeni projesi mi?

Eskişehir'de Odunpazarı ilçesinin merkezindeki sokaklarda bulunan ve araçlar park etmesin diye sokaklara dizilen çok sayıda lobutun bakımsızlıktan dökülen, adeta tarihi esere dönüşen hali dikkat çekici boyuta ulaştı.

Özellikle İstiklal Mahallesi'nde birçok vatandaş lobutların tehlike yaratan bu halinden şikayet ederken, Odunpazarı Belediyesi'nin bu lobutlara neden bakım yapmadığı, düzeltmediği merak konusu... Yoksa, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un lobutlarla da ilgili yeni bir projesi mi var merak ediliyor... 


 

İyice eskitip tarihi esere mi dönüştürecek?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, daha önce çok eleştirilen Hamamyolu projesinde Hamamyolu'nda kuruyan ağaçları ahşap sanatçılarına verip ağaçları sanat eserine dönüştürtmeye çalışmıştı. Kazım Kurt'un bu lobutları da iyice eskitip tarihi esere dönüştürüp Odunpazarı'nın turist sayısını arttırmak gibi bir niyeti mi var, merak konusu oldu... 

Tehlike yaratıyorlar... Aman dikkat! 

Öte yandan İstiklal Mahallesi sakinleri eskiyen, kırılan, yollara düşen, iyice küflenen bu lobutların tehlike yarattığını belirterek söz konusu lobutların yenilenmesini veya yeni bir düzenleme yapılmasını istiyor. Zaman içinde araçların çarpması veya çeşitli nedenlerle yerlerinden çıkan, yamulan lobutların bazılarının artık küften de görülmez halde oldukları görülüyor. Lobutlar motorlu araçlar, bisikletliler için de tehlike yaratıyor.

Odunpazarı'nda yine iş başa düştü, vatandaş düzeltmeye çalışıyor 

Yerinden çıkan lobutları bazı vatandaşlar kendi olanakları ile yanlarına taş koyup veya destek yapıp düzeltmeye çalışsa da, bazı vatandaşlar belediyeye bildirmelerine rağmen lobutlarla ilgili bir çalışma yapılmadığını savunuyor. Lobutların yer aldığı sokaklarda yaşayanlar her gün kazalar yaşandığını da ekliyor. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@