Poşe yumurta nasıl yapılır? Poşe yumurta tarifi nedir?

Son dönemlerde çok merak edilen tariflerden Poşe Yumurta nasıl yapılır? Tarifi nedir? İşte detaylar...

HAYAT 24.08.2021, 19:57
Poşe yumurta nasıl yapılır? Poşe yumurta tarifi nedir?

Sosyal medyada ve TV programlarında adını sıklıkla duyduğumuz poşe yumurtanın yapımında oldukça farklı pişirme teknikleri uygulanıyor. 

Mutfaklarında farklı bir lezzet arayanlar için poşe yumurta denenmesi kolay olsa da dikkatli yapılması gereken yiyeceklerden biridir. Poşe yumurtayı yaparken, hassas pişirme süresini yakalayarak yumurtayı kaynatmak ve sarısının akışkanlığını kaybetmemesi önemli.

Poşe yumurtayı pişirme süresi ve tekniğinin çok önemli olduğu yapımında gelin püf noktalarına ve tarifine birlikte bakalım.

Poşe yumurta nedir?

Poşe yumurta bir nevi haşlanmış yumurtadır. Yumurtanın beyazının sert, sarısının akışkan olduğu, yumurtayı suya kırarak pişirilen bir tekniktir.

Poşe yumurta nasıl yapılır?

Poşe yumurta pişirmek için tencere içine yaklaşık 4 parmak su ilave ederek kaynamaya bırakın.

Su kaynadığında altını kısarak fokurdamasını önleyin. İçine yaklaşık 2 kaşık sirke ve biraz da tuz ilave ettikten sonra yumurtaları bir kase içerisinde kırarak yavaşça suya bırakın.

3 dakika kadar pişireceğiniz yumurtayı kevgir yardımı ile çevirerek pişirin. Böylece yumurtanın beyazı dağılmayacaktır.

Yuvarlak ve opak bir kıvama gelen yumurtayı kevgirle dikkatlice aldıktan sonra kağıt havlu üzerinde suyunu alıp servise hazır hale getirebilirsiniz.

Çay kaşığı ile yumurtanın beyazının sert olup olmadığını kontrol edin.

Eğer beyaz sertse yumurtayı ikram edebilirsiniz.

Şayet yumurta beyazı halen çok yumuşaksa birkaç dakika daha pişirebilirsiniz.

Dilerseniz poşe yumurtanızı sebzeler ve avakado ile birlikte dilimlediğiniz ekmek üzerine koyabilir, İsterseniz yoğurt ilave edip cılbır şeklinde tüketebilir ya da salatalarınızın üzerine koyabilirsiniz...

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@