banner163

Prof.Dr. Orhan Oğuz için İstanbul'da tören... "Kimseye engel olmadı"

Hayatını kaybeden eski Milli Eğitim Bakanı, Anadolu Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Orhan Oğuz için Marmara Üniversitesi'nde tören düzenlendi... Orhan Oğuz yarın Eskişehir'deki törenle uğurlanacak...  

HAYAT 20.10.2021, 16:17 20.10.2021, 21:34
Prof.Dr. Orhan Oğuz için İstanbul'da tören... "Kimseye engel olmadı"

Hayatını kaybeden eski Milli Eğitim Bakanı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kurucusu ve Marmara Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Orhan Oğuz için ilk tören Marmara Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Törene YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Prof.Dr. Orhan Oğuz'un ailesi ve çok sayıda kişi katıldı. 

Kızı konuştu: "Yetiştirdikleri ile övünürdü, kimseye engel olmadı" 

Törende konuşan Orhan Oğuz'un kızı Prof.Dr. Sedefhan Oğuz, babasının yetiştirdiği insanlarla övünen bir insan olduğunu belirterek, "Herkesin önünü açmak isterdi,  kimseye engel olmadı. Bu sebeple hakkında bu kadar iyi şey söyleniyor, ifade ediliyor diye düşünüyorum" dedi. 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: Alçakgönüllü ve üretken bir bilim insanı... Üzüntümüz büyük 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Orhan Oğuz'un kaybından büyük üzüntü duyduklarını belirterek, Prof.Dr. Orhan Oğuz'un alçakgönüllülükten vazgeçmeyen ve çok üretken bir kişi olduğunu söyledi. Özvar, vefatından kısa süre kendisiyle telefonda görüştüğünü belirterek, Orhan Oğuz'un yaptığı çalışmalarla toplumun gönlünde taht kurmuş bir bilim insanı olduğunu belirtti. 

Yarın Eskişehir'de defnedilecek

Marmara Üniversitesi'ndeki tören sonrasında Prof. Dr. Oğuz'un cenaze namazı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılındı. Prof.Dr. Orhan Oğuz'un cenazesi yarın (21 Ekim)  Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenecek törenin ardından Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi Mezarlığı'nda defnedilecek. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@