Rektör Erdal'dan 10 Kasım mesajı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

HAYAT 10.11.2021, 12:52
Rektör Erdal'dan 10 Kasım mesajı

Rektör Erdal, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülke işgal altındayken ve her şey bitti denilirken yaktığı bağımsızlık ateşiyle yüce milletimizi istikbal ve istiklal ruhuyla bir araya getirmiş, bu coğrafyayı hepimize tekrar vatan kılmıştır.

Bununla birlikte milletinden aldığı güçle inancın önünde hiçbir gücün duramayacağını kanıtlayan Atatürk, bütün insanlığın sevgisini kazanmış, ayrıca bağımsızlık mücadelesi veren tüm milletlere ilham olmuştur. O, yalnızca savaş meydanlarında kazandığı zaferlerle büyük bir komutan değildir, aynı zamanda hayatını ülkesine ve milletine adayan büyük bir liderdir.

Onun en büyük gayesi, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Bu yolda 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' ve “Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin' diyen büyük önder, millî ve manevi değerlere sahip çıkarak bilimin ışığında yol almamız gerektiği konusunda bizleri uyarır.

Anadolu Üniversitesi olarak ulusal bağımsızlığımızın, birlikte yaşama irademizin simgesi olan Cumhuriyetimizi, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak; daha güçlü, aydınlık ve müreffeh yarınlar inşa etmek için yolumuza azim ve kararlılıkla devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihalinin 83. yılı dolayısıyla bizlere Cumhuriyet’i armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü ve İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@