Sivrihisar deprem bölgesi için tek yürek oldu

Eskişehir'de Sivrihisar Belediyesi'nin öncülüğünde Sivrihisarlılar da deprem bölgesi için tek yürek oldu, depremzedeler için çok sayıda yardım malzemesi toplandı ve bölgeye gönderildi.

HAYAT 08.02.2023, 13:42 08.02.2023, 18:02

Kahramanmaraş depremlerinin ardından afet bölgesi için adeta seferber olan Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinden 4 kamyon yardım malzemesi yola çıktı.

Eskişehir'de Sivrihisar Belediyesi'nin öncülüğünde Sivrihisarlılar da depremzedeler için tek yürek oldu ve çok sayıda yardım malzemesi toplandı ve bölgeye gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülkenin dört bir yanındaki kurumlar, kuruluşlar ve vatandaşlar afet bölgesi için seferber oldu. Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde tüm kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşları ve ilçe halkı depremzedeler için tek yürek oldu. Sivrihisar Belediyesi öncülüğünde ve Sivrihisar Kaymakamlığı koordinesinde 4 kamyon yardım malzemesi toplandı. Kamyonlar Sivrihisar Belediyesi’nden yola çıktı. Yardım malzemelerinin içerisinde; battaniye, elektrikli ısıtıcı, gıda, kışlık kıyafet ve bebek bakım malzemeleri gibi depremzedeler için çok sayıda hayati malzeme bulunuyor.

2 kamyon dolusu malzeme bölgeye gönderildi, yeni yardımlar da hazırlanıyor 

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, "Böylesine canımızın yandığı zor günlerde dayanışmanın en güzel örneklerinden birini veriyoruz. Birlik ve beraberlik ruhuyla bağışlarını belediyemize ulaştıran sevgili Sivrihisarlı hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Kısa sürede 2 büyük kamyon yardım malzemesini doldurduk. Araçlarımız AFAD için yola çıkmaya hazırlanırken bir yandan da acil ihtiyaca yönelik malzeme ve yardım kolilerini toplamaya devam ediyoruz" dedi.

Hamid Yüzügüllü: Yaraları her birlikte saracağız, dualarımız onlarla 

Hamid Yüzügüllü, "Belediyemizde personelimiz ile birlikte çalışan gönüllü vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizde kardeşlerimizin yaralarını hep birlikte saracağız. Dualarımız onlarla" dedi.

 

Gönül Dağı dizisi oyuncularından da yardım kampanyasına destek var

Sivrihisar Belediyesi öncülüğünde düzenlenen yardım kampanyasına Gönül Dağı dizisinin sevilen karakteri Ferdi Sancar da destek verdi. Ferdi Sancar belediye binasına getirilen yardımların paketlenmesinde Sivrihisarlı kadınlara yardım etti.
Belediye yetkililerince Sivrihisar’daki yardım toplama alanlarına desteklerin artarak devam ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@