Toplu taşımada 'Türkiye Kart' devri

Toplu ulaşımda yaşlıların Türkiye'nin her yerinde kullanabileceği Türkiye Kart çalışmasında son aşamaya gelindi. 65 yaş üstü vatandaşlar gittikleri şehirde farklı bir kart almalarına gerek kalmayacak. İşte detaylar...

HAYAT 07.10.2022, 10:54 07.10.2022, 11:02
Toplu taşımada 'Türkiye Kart' devri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Emre Ayözen, herkes için hareketlilik uygulamasına yönelik yazılım çalışmalarına başladıklarını belirterek, farklı şehirlerde de kullanılabilecek Türkiye Kart projesinin yaygınlaştırılacağını söyledi.

Toplu taşımada Türkiye’ye çağ atlatacak Türkiye Kart ile ilgili çalışmalara hız verildi. Yaşlılar bu kartla Türkiye’nin her yerinde toplu taşıma ile sorunsuz yolculuk yapabilecek.

Türkiye ulaşım ve haberleşmede önümüzdeki 30 yılın planlamasını yaptı. Söz konusu dönemde 197 milyar dolarlık yatırım hayata geçirilecek. Yapılacak olan yatırım 1 trilyon dolarlık bir katma değer yaratırken, 27 milyon kişiye de iş olanağı sağlayacak.

Ulaştırma Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Emre Aysözen, TBMM Yaşlılar Araştırma Komisyonu Toplantısı'na katıldı. Aysözen, toplantıda yaptığı konuşmada, "Yaşlılarımız başka karta gerek olmadan sadece Türkiye Kart ile Türkiye'nin her yerinde yolculuklarını gerçekleştirip toplu taşımdan yararlanabilecek" dedi.

Alzheimer hastaları için akıllı bileklik ve kart uygulaması

Yunus Emre Aysözen, öte yandan alzheimer gibi rahatsızlıkları olan bireyler için mobil uygulama ve çağrı merkeziyle entegre akıllı bileklik ve kart uygulaması planladıklarını anlatttı. Aysözen, "Erişimi kısıtlı bireylerin birebir kullanabileceği herkes için hareketlilik uygulamasının yazılım çalışmalarına başladık. Bu uygulama sayesinde kendileri rotalama yapma, engelli ve yaşlı hizmetlerine buradan ulaşabilme, canlı bağlantı sağlama gibi PttKart'la entegre bir uygulama çalışmasını sürdürüyoruz" diye konuştu.

Yapılacak yatırımlarda ilk sırada demiryolu, ikinci sırada da haberleşme sektörünün olacağını söyleyen Aysözen, "Ortaya koyduğumuz planlamada çevreci, dijital ihracat ve hareketlilik odaklı bir sürdürülebilir senaryo ortaya koyduk ve bu sonuç itibarıyla 2053'te yolcu hareketliliğinin bugüne nazaran 2.2 kat artacağını, yani bugün yolculuğun yılda 1 milyar 906 milyondan 4.3 milyara çıkacağını hesapladık" dedi. Seyahatinin başlangıcından sonuna kadar konforu vatandaşlarla buluşturduklarını söyleyen Aysözen, "Bu kapsamda 57 havalimanımızın 34'üne erişilebilirlik belgesi aldık, diğerleri için valilikler ile çalışmalar sürüyor" diye konuştu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@