banner163

Türkiye "Pençe Kılıç" hava harekatını başlattı! "Hesap zamanı!"

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Kuzey Irak'taki terör hedeflerine "Pençe Kılıç" hava harekatı başlattı. Milli Savunma Bakanlığı, "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" paylaşımı ile duyurdu.

HAYAT 20.11.2022, 04:34 20.11.2022, 05:03
Türkiye "Pençe Kılıç" hava harekatını başlattı! "Hesap zamanı!"

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Kuzey Irak'a "Pençe Kılıç" hava harekatı başlattı. Hava harekatının BM Antlaşmasının 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda gerçekleştirildiği bildirildi. İlk gelen bilgilere göre, hava harekatında Kobani, Tel Rıfat, Dirbesiye, Derik ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerinin vurulduğu öğrenildi. Harekatta Rusya'nın kontrolündeki Suriye hava sahasının da kullanıldığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ve Kuzey Irak'a "Pençe Kılıç Hava Harekatı" başlattı. 

Bakanlığın sosyal medya hesabından "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" paylaşımı yapıldı.

Paylaşımda, bir Türk savaş uçağının pistten kalkış anına ilişkin fotoğrafa da yer verildi.

HAREKATIN ADI: PENÇE KILIÇ

Bakanlıktan harekata ilişkin yapılan açıklamada, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde PKK/KCK/YPG'li teröristler tarafından Türkiye'ye saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edildiği belirtilerek, Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın terörü kaynağında yok etmek amacıyla BM Antlaşmasının 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda gerçekleştirildiği bildirildi.

SURİYE HAVA SAHASI DA KULLANILIYOR

Diyarbakır, Malatya'dan kalkan çok sayıda F-16 savaş uçağının belirlenen terör hedeflerini vurduğu belirtildi. Batman’dan havalanan SİHA’ların da operasyona destek verdiği öğrenildi.

Öte yandan harekatta Suriye hava sahasının da kullanıldığı bildirildi. Rusya'nın kontrolündeki Suriye hava sahası, yıllar sonra ilk kez Türk savaş uçaklarına açıldı. 

MSB, harekattan ilk görüntüleri de paylaştı. Aşağıdaki paylaşımdan izleyebilirsiniz 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@